Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Thu, May 18th, 2023

Film – Omul feroviar – The Railway Man (2013) Colin Firth, Nicole Kidman

Omul feroviar

poster The Railway Man (2013)The Railway Man, război, film Marea Britanie / Australia, regia Jonathan Teplitzky.
În rolurile principale: Colin Firth, Nicole Kidman, Stellan Skarsgård.
Un ofițer britanic din Royal Corp of Signals a fost capturat în anul 1942 de către armata japoneză în Singapore și a fost transferat într-un lagăr de prizonieri din Kanchanaburi – Thailanda, fiind obligat să muncească la construcția căii ferate dintre Burma și Siam și la construcția podului de pe râul Kwai. Fascinat de trenuri și căi ferate, Eric Lomax a fost bănuit de spionaj și predat poliției secrete japoneze după ce paznicii au găsit în baraca lui o hartă detaliată a căii ferate la care lucra, fiind torturat inutil din cauza unui translator tânăr pe nume Nagase Takeshi, care își propusese să-l distrugă..

Caseta film The Railway Man
Titlul original: The Railway Man
Regia: Jonathan Teplitzky
Scenariul: Frank Cottrell Boyce, Andy Paterson
Distributia: Jeremy Irvine (Young Eric), Colin Firth (Eric), Stellan Skarsgård (Finlay), Nicole Kidman (Patti), Michael MacKenzie (Sutton), Jeffrey Daunton (Burton), Tanroh Ishida (Young Takeshi Nagase), Bryan Probets (Major York), Tom Stokes (Withins)..
Durata: 116 minute
An: 2013
Gen: Biografic/Drama/Romantic/Razboi

Filmul – Omul feroviar / Demonii trecutului
..La câteva decenii după încheierea celui de-al II-lea Război Mondial, scoțianul Lomax nu a fost capabil să depășească traumele psihice cauzate de ororile la care a fost martor pe câmpul de bătălie, dar mai ales de torturile și umilințele îndurate în lagăr, iar ura față de japonezii care i le-au provocat îl măcina ca un cancer. Căsătorindu-se pentru a doua oară în anul 1983 cu Patricia Wallace, Eric Lomax a găsit în ea alinarea și sprijinul moral de care avea nevoie pentru a învinge stresul posttraumatic și pentru a-și înfrunta temerile și ura, femeia scriindu-i o scrisoare lui Nagase Takeshi, după ce a aflat că acesta este încă în viață, prin care îi solicita să se întâlnească cu soțul ei pentru a-i fi acordată iertarea.

Omul feroviar – The Railway Man (2013)