Filme vechi, filme subtitrate online, filme romanesti, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sat, May 1st, 2021

Film – Operaţiunea Leopard – Operation Leopard (1980)

poster Operation Leopard (1980)La légion saute sur Kolwezi (Operation Leopard), rîzboi, film francez, regia Raoul Coutard.
În rolurile principale: Bruno Cremer, Jacques Perrin, Laurent Malet.

În mai 1978, oraşul minier Kolwezi din Katanga, Zair (acum Republica Democrată Congo, fostul Congo Belgian) este atacat de un grup de gherile comuniste care au venit din ţara vecină la vest, din Angola. Europenii care lucrează pentru compania minieră belgiană, de cupru, şi negrii care locuiesc în oraş, sunt luati ca ostatici de invadatori, care încep o baie de sânge, împuşcând europeni, precum şi africani..

Caseta film La légion saute sur Kolwezi
Titlul original: La légion saute sur Kolwezi
Regia: Raoul Coutard
Scenariul: André-Georges Brunelin
Distributia: Bruno Cremer (Pierre Delbart), Jacques Perrin (Ambassador Berthier), Laurent Malet (Phillipe Denrémont), Pierre Vaneck (Colonel Grasser), Mimsy Farmer (Annie Devrindt), Giuliano Gemma (Adjudant Fédérico), Robert Etcheverry (Colonel Dubourg), Jean-Claude Bouillon (Maurois)..
Durata: 96 minute
An: 1980
Gen: Aventura/Drama/Razboi

Filmul – Operaţiunea Leopard
..Mulţi dintre europeni fiind francezi, francezii decid să vină în ajutorul lor, trimiţând un regiment de paraşutişti din Legiunea străină. Filmul urmăreşte poveştile lui Delbart, fost excavatorist la mină, care era pe punctul de a se întoarce în Franţa cu soţia sa africană şi copilul său, Damrémont, care a fost înlocuitorul lui Delbart, Bia, un medic zairian, şi Annie, o americancă căsătorită cu un inginer belgian, precum şi ale subofiţerului paraşutist din Legiune, Frederico (Giuliano Gemma), ambasadorului francez şi a ataşatului militar.

Operaţiunea Leopard – Operation Leopard (1980)

About the Author

Filme vechi, filme subtitrate, filme romanesti, documentare, filme de Oscar.