Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sun, Jun 11th, 2023

Film – Orașul păcatelor – San Francisco (1936)

Orașul păcatelor

poster San Francisco (1936)San Francisco, dramă muzicală, film american, regia W. S. Van Dyke; Un premiu şi 5 nominalizări Oscar.
In rolurile principale: Clark Gable, Jeanette MacDonald, Spencer Tracy.

Un proprietar de bar din Barbary Coast și un impresar din Nob Hill sunt rivali la afecțiunea unei frumoase cântărețe, atât pe plan personal, cât și profesional, în 1906 San Francisco.

Caseta film San Francisco (1936)
Titlul original: San Francisco
Regia: W. S. Van Dyke
Scenariul: Robert E. Hopkins, Anita Loos
Distributia: Clark Gable (Blackie Norton), Jeanette MacDonald (Mary Blake), Spencer Tracy (Father Tim Mullin), Jack Holt (Jack Burley), Jessie Ralph (Mrs. Burley), Ted Healy (Mat), Shirley Ross (Trixie), Margaret Irving (Della Bailey), Harold Huber (Babe), Edgar Kennedy (Sheriff), Al Shean (The Professor), William Ricciardi (Signor Baldini), Kenneth Harlan (Chick), Roger Imhof (Alaska), Charles Judels (Tony), Russell Simpson (Red Kelly), Bert Roach (Freddie Duane), Warren B. Hymer (Hazeltine), Frank Mayo (Dealer), Jerry Tucker (Choirboy), Frank Sheridan (Founders’ Club Member)
Durata: 115 minute
An: 1936
Gen: Drama/Muzica/Romantic

Premiile filmului San Francisco (1936)
Premii Oscar 1937: Cel mai bun sunet – Douglas Shearer.

Filmul – Orasul pacatelor
În ajunul Anului Nou, 1905, deținătorul salonului „Blackie” Norton o angajează pe Mary Blake să cânte în barul său, Paradise Club de pe Pacific Street, pe faimoasa Coastă Barbary din San Francisco. Mary devine o atracție vedetă la Paradise, în special pentru melodia ei, „San Francisco”. Prietenul lui Blackie, Matt, prezice că Mary nu va rămâne mult timp pe „coastă”
Blackie decide să candideze pentru Consiliul de Supraveghere din San Francisco la influența prietenului său din copilărie, părintele Tim Mullen, care crede că Blackie poate folosi funcția de supraveghetor pentru a implementa reforma…


Când nimeni nu urcă pe scenă, Mary, tocmai aflând de închiderea clubului, intră în competiție în numele Paradisului. Ea trezește publicul să se alăture unui cor de „San Francisco” și câștigă. dar Blackie refuză banii de premiu și afirmă că Mary nu avea dreptul să cânte în numele clubului său. Mary este pe cale să părăsească balul cu Burley când cutremurul lovește orașul.

San Francisco (1936)

Secvența de montaj a cutremurului a fost creată de directorul unității a 2-a și expertul în montaj John Hoffman (conform altor surse, Slavko Vorkapich). Scena cu barul de la Barbary Coast a fost construită pe o platformă specială care se legăna și se zguduia pentru a simula tremurul istoric.
O altă sursă ne spune că James Basevi, la acea vreme șeful departamentului de efecte speciale al lui M-G-M, era responsabil de crearea și regizarea montajului „Cutremur”.

Marele cutremur din San Francisco din 1906 este unul dintre cele mai semnificative cutremure din toate timpurile, conform USGS. Pământul s-a zguduit cu atâta energie pe falia San Andreas, încât s-a simțit din Los Angeles până în Oregon.