Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Mon, May 20th, 2019

Film – Orez amar – Riso amaro (1949) Silvana Mangano, Raf Vallone

Share This
Tags

poster Riso amaro (1949)Riso amaro, dramă, film italian, regia Giuseppe De Santis; O nominalizare Oscar.
În rolurile principale: Silvana Mangano, Raf Vallone, Doris Dowling, Vittorio Gassman.

Titlul filmului are o semnificație dublă, nu doar „orez amar” ci totodată și „râs amar”.
Hoțul de bijuterii Walter fuge din fața poliției cu un colier furat. El o roagă pe prietena sa Francesca, să îi ascundă colierul și pentru a nu bate la ochi, aceasta să se amestece în grupul unor muncitoare sezoniere care sunt pe drum spre o plantație de orez din nord, în Câmpia Padului. Printre acestea se află și Silvana, care visează la o viață luxoasă și ar dori să fie mai bine dansatoare decât muncitoare pe câmp. În curând ea află că Francesca are ceva de ascuns.
Walter urmează grupul de femei care se îndreptă spre nord, este refuzat de Francesca pentru că aceasta între timp s-a îndrăgostit de subofițerul Marco și solidarizează acuma cu muncitoarele. Walter, cu promisiuni false o câștigă pe Silvana să-i fie complice la planul său de a fura orezul prevăzut ca plată pentru muncitoare. Francesca devenind geloasă pe Silvana, îl trădează pe Walter denunțând-ul poliției.

Caseta film Riso amaro
Titlul original: Riso amaro
Regia: Giuseppe De Santis
Scenariul: Giuseppe De Santis, Carlo Lizzani, Gianni Puccini
Distributia: Vittorio Gassman (Walter), Doris Dowling (Francesca), Silvana Mangano (Silvana), Raf Vallone (Marco), Checco Rissone (Aristide), Nico Pepe (Beppe), Adriana Sivieri (Celeste), Lia Corelli (Amelia), Maria Grazia Francia (Gabriella), Dedi Ristori (Anna), Anna Maestri (Irene)..
Durata: 108 minute
An: 1949
Gen: Drama

Filmul – Orez amar
Francesca, o tanara camerista de hotel, fura colierul unei cliente la indemnul lui Walter, amantul sau. In fuga sa, se urca intr-un tren plin cu muncitoare ce se indreapta spre orezarii. Fata se alatura grupului, dar o colega, Silvana ii fura colierul. Walter se duce dupa Francesca si, dupa ce a aflat ca pretioasa bijuterie se afla in mainile Silvanei, incepe sa-i faca curte cu insistenta. Silvana cedeaza seductiei lui Walter si isi paraseste logodnicul, Marco, care se consoleaza facandu-i curte Francescai.

Orez amar – Riso amaro (1949) subtitrat

Server 1
Server 2