Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sun, Oct 15th, 2017

Film – Pan Tadeusz – Pan Tadeusz (1999)

Pan Tadeusz

poster Pan Tadeusz (1999)Pan Tadeusz, dramă istorică, film polonez apărut în anul 1999, regia Andrzej Wajda.
În rolurile principale: Boguslaw Linda, Daniel Olbrychski, Grazyna Szapolowska.
Filmul Pan Tadeusz (1999) este o adaptare cinematografică după poemul Pan Tadeusz, scris de poetul, scriitorul și filozoful polonez, Adam Mickiewicz .

Polonia – Fundal istoric
Timp de 400 de ani, Lituania și Polonia au fost unite, până când Polonia a fost împărțită în 1795 de trei națiuni de la granițele sale: Imperiul Rus, Regatul Prusiei și Monarhia Habsburgică. În acel moment, Polonia, fostul stat puternic, pur și simplu a încetat să existe.
Cu toate acestea, a mai rămas o speranță pentru polonezii patrioți care doresc autonomie – primul imperiu francez. Napoleon a promis să refacă Polonia dacă polonezii, la rândul lor, îl vor ajuta să învingă Imperiul Rus. Astfel, mii de polonezi fac parte din “Grande Armée” în timpul invaziei franceze a Rusiei.

Caseta film Pan Tadeusz
Titlul original: Pan Tadeusz
Regia: Andrzej Wajda
Scenariul: Andrzej Wajda, Jan Nowina-Zarzycki
Distributia: Boguslaw Linda (Jacek Soplica), Michal Zebrowski (Tadeusz), Alicja Bachleda-Curus (Zosia Horeszko), Grazyna Szapolowska (Telimena), Andrzej Seweryn (Judge Soplica), Marek Kondrat (Count Horeszko), Daniel Olbrychski (Gervazy), Krzysztof Kolberger (Adam Mickiewicz), Sergey Shakurov (Rykow), Jerzy Bińczycki (Maciej Królik-Rózeczka), Jerzy Trela (Podkomorzy), Jerzy Gralek (Wojski), Marian Kociniak (Protazy), Piotr Gasowski (Rejent), Andrzej Hudziak (Asesor), Marek Perepeczko (Maciej Chrzciciel)..
Durata: 147 minute
An: 1999
Gen: Drama/Istoric/Romantic/Razboi

Filmul – Pan Tadeusz
Timp de 400 de ani, Lituania si Polonia au fost unite, pâna când țara a fost împarțita în 1795 de catre vecinii sai agresivi – Rusia, Prusia si Austria. Din acel moment, uriasa națiune a încetat, pur si simplu, sa mai existe. Dar polonezilor patrioți care tânjeau dupa independența le mai ramasese o speranța – Franța. Napoleon le-a promis ca-si vor avea țara înapoi daca îl ajuta sa învinga Rusia. Filmul se concentreaza asupra a doua familii care traiesc în partea controlata de Rusia a Poloniei: familia Horeszko, suporteri convinsi ai independenței, si familia Soplica, care se situeaza de partea rusilor. În 1792, ultimul cap al familiei Horeszko fusese ucis de Jacek Soplica, rasplatit pentru aceasta de catre rusi cu castelul victimei sale. (Cinemagia)

Pan Tadeusz – Pan Tadeusz (1999) subtitrat

Server 1
Server 2