Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Fri, Sep 10th, 2010

Film – Papillon (1973) Steve McQueen

Share This
Tags

Papillon

poster papillon Un hot, poreclit Papillon (din cauza unui tatuaj care reprezinta un fluture), arestat pe nedrept pentru crima, este condamnat la inchisoare pe viata. O tentativa de evadare determina intemnitarea lui intr-o inchisoare de maxima siguranta, situata pe o insula in mijlocul oceanului. Conflictul dintre dorinta de libertate si obstacolele insurmontabile care i se pun in cale ajunge la paroxism.

Caseta film Papillon
Titlul original: Papillon
Regia: Franklin J. Schaffner
Scenariul: Dalton Trumbo , Lorenzo Semple Jr., Henri Charrière .
Distributia: Dustin Hoffman, Steve McQueen, Bill Mumy, Mills Watson, Anthony Zerbe, John Quade, Vic Tayback, Peter Brocco, Richard Farnsworth, Liam Dunn.
Durata film: 150 minute

Filmul “Papillon” bazat pe povestea adevarata a lui Henri Charriere, de asemenea, cunoscut sub numele de Papillon, care in limba franceză inseamna “fluture”.Papillon este condamnat pe nedrept pentru crimă şi condamnat pe viaţă într-o colonie penală franceză “Guiana” (Guyana Franceză, America de Sud). Papillon este hotărât să scape, dar prima sa încercare esueaza si este pedepsit. El continuă încercările sale de a scăpa, în ciuda incarcerarilor în regim de izolare ca pedeapsă.

vedeti in player filmul Papillon
filmul are traducere in limba romana