Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Fri, May 19th, 2023

Film – Paradis în Vest – Eden à l’Ouest (2009) / Costa-Gavras

Share This
Tags

Paradis în Vest

poster Eden a l'Ouest (2009)Eden à l’Ouest (Paradissos sti Dysi), film Grecia / Franța, regia Costa-Gavras.
În rolurile principale: Riccardo Scamarcio, Odysseas Papaspiliopoulos, Léa Wiazemsky.

Călătoria lui Elias (Riccardo Scamarcio), un tânăr imigrant ilegal, începe, ca și în Odiseea, în marea Egee. După o mulțime de peripeții, printre care un popas în Paradis, dar și unul în Infern, Elias ajunge ca prin minune în mirificul Paris. Un film omagiu celor care străbat pământul și oceanele în căutarea unui acoperiș deasupra capului, Eden a la €™Ouest prezintă, cu umor și sensibilitate, un drum spre mai bine..

Caseta film Eden à l’Ouest
Titlul original: Eden à l’Ouest
Titlul alternativ: Eden Is West / Edén al Oeste / Verso l’eden / Рай на Западе
Regia: Costa-Gavras
Scenariul: Costa-Gavras, Jean-Claude Grumberg
Distributia: Riccardo Scamarcio (Elias), Juliane Köhler (Christina), Ulrich Tukur (Nick Nickleby), Anny Duperey (Nice woman), Mona Achache (Marie-Lou), Bruno Lochet (Yann), Antoine Monot, Jr. (Karl), Eric Caravaca (the assistant manager of the hotel), Jean-Christophe Folly (Le chanteur / musicien), Ieroklis Michailidis (L’homme du couple dans la Mercedes), Michel Robin (The Lido’s doorman), Konstantinos Markoulakis (Yvan), David Lowe (Fred)
Durata: 110 minute
An: 2009
Gen: Drama

Filmul – Paradis în Vest / Paradisul e spre Vest
..Orice om are o poveste, indiferent dacă este cerșetorul care întinde cutia implorind milă trecătorului sau femeia alcoolică ce doarme la intrarea în metrou. La fel stau lucrurile și în ceea ce îl privește pe Elias (Ricardo Scamarcio), un tânăr dintr-o țară din zona Mediteranei. El dorește să trăiască liber, așa că plătește o sumă importantă unui traficant pentru a-l ascunde pe vas, fiind decis să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în Europa. O inspecție-surpriză a celor de la serviciul de emigrație îl determină pe Elias să se arunce peste bord. Câteva ore mai târziu, Elias și alți pasageri ai ambarcațiunii se trezesc pe plaja unui resort de lux din Sudul Franței.

Paradis în Vest – Eden à l’Ouest (2009)