Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Wed, Dec 6th, 2017

Film – Parfumul: Povestea unei crime – Perfume The Story of a Murderer (2006)

Parfumul: Povestea unei crime

poster Film - Perfume The Story Of A Murderer (2006) Perfume: The Story of a Murderer, thriller aparut in 2006, in regia lui Tom Tykwer.
In rolurile principale: Dustin Hoffman, Alan Rickman si Rachel Hurd-Wood; John Hurt – povestitorul.
Filmul Perfume: The Story of a Murderer se bazeaza pe romanul “Perfume: The Story of a Murderer“, scris de Patrick Süskind in anul 1985.

Hiperosmia este o acuitate olfactivă crescută (hiperestezia mirosului), cauzată de obicei de un prag mai mic al mirosului. Această tulburare de percepţie apare atunci când, în orice punct dintre receptorii olfactivi şi cortexul olfactiv, există un semnal crescut anormal. Cauzele hiperosmiei pot fi genetice sau de mediu.

Caseta film Parfumul: Povestea unei crime
Titlul original: Perfume: The Story of a Murderer
Regia: Tom Tykwer
Scenariul: Andrew Birkin, Bernd Eichinger, Tom Tykwer
Distributia: Ben Whishaw (Jean-Baptiste Grenouille), Dustin Hoffman (Giuseppe Baldini), Rachel Hurd-Wood (Laura), Alan Rickman (Antoine Richis), Francesc Albiol, Gonzalo Cunill, Simon Chandler (primarul din Grasse), David Calder (Episcopul din Grasse), Richard Felix (magistrat), Birgit Minichmayr (mama lui Grenouille), Sara Forestier (Jeanne)..
Durata: 145 minute
An: 2006

Filmul – Parfumul: Povestea unei crime
“Sentinţa curţii este ca peste două zile ajutorul de parfumier Jean-Baptiste Grenouille să fie legat de o cruce de lemn cu faţa ridicată spre Rai.
Şi cât va fi viu va fi lovit cu o bară de fier pentru a-i fi rupte încheieturile braţelor, umerii, şoldurile şi picioarele.
Apoi va fi spânzurat până la moarte, iar toate gesturile obişnuite de milă îi sunt în mod expres interzise călăului!

În Franţa secolului al 18-lea, a trăit un om care era unul din cele mai înzestrate şi mai notorii personaje ale vremii sale. Numele său era Jean-Baptiste Grenouille, iar dacă numele său a fost uitat astăzi e din singurul motiv că întreaga sa ambiţie era limitată la un domeniu care nu lasă urme în istorie: la domeniul trecător al parfumului.”

Parfumul: Povestea unei crime – Perfume The Story of a Murderer (2006)