Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Wed, Sep 20th, 2017

Film – Partner – Partner. (1968)

Share This
Tags

Partner

poster Partner - Partner. (1968)Partner, dramă, film italian apărut în anul 1968, regia Bernardo Bertolucci.
În rolurile principale: Pierre Clémenti, Stefania Sandrelli.

Filmul Partner. (1968) se bazează pe nuvela Двойник (Dvoynik), scrisă de Fyodor Dostoyevsky, publicată în anul 1846. Motivul nuvelei este un doppelgänger (rusă: dvoynik).
Un doppelgänger sau doppelga, este un aspect sau un dublu al unei persoane vii, portretizat ca un fenomen fantomatic sau paranormal și văzut, de obicei, ca un avertizor al ghinionului. Cuvântul “doppelgänger” este adesea folosit într-un sens mai general și neutru pentru a descrie orice persoană care seamănă fizic sau comportamental cu o altă persoană.

Caseta film Partner
Titlul original: Partner.
Titlul alternativ: El doble
Regia: Bernardo Bertolucci
Scenariul: Gianni Amico, Bernardo Bertolucci
Distributia: Pierre Clémenti (Giacobbe I and II), Stefania Sandrelli (Clara), Tina Aumont (the seller of detergent), Sergio Tofano (Petrushka), Ninetto Davoli (the student)
Durata: 105 minute
An: 1968
Gen: Drama

Filmul – Partner
Bernardo Bertolucci, alături de co-scenaristul Gianni Amico, a folosit versiunea din 1846 a lui Dostoievski, “The Double: A Poetry din Petersburg”, care a fost mutată în Italia și actualizată la protestele studentești pro-Vietcong.

Partner – Partner. (1968) subtitrat