Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sun, Dec 3rd, 2017

Film – Pentru ce luptăm? – Why We Fight (2005)

Pentru ce luptăm?

poster Why We Fight (2005)Why We Fight, documentar, film apărut în anul 2005, regia Eugene Jarecki.
În rolurile principale: Gore Vidal, John McCain, Ken Adelman.

Politica externă americană este dominată de ideea supremației militare? A devenit armata prea importantă în viața americană? Polemica inteligentă și privirea scrutătoare a lui Jarecki pare să ofere un răspuns afirmativ la fiecare dintre aceste întrebări.

Caseta film Why We Fight
Titlul original: Why We Fight
Regia: Eugene Jarecki
Scenariul: Eugene Jarecki
Distributia: Joseph Cirincione, Richard Perle, Chalmers Johnson, John McCain, Susan Eisenhower, John Eisenhower, Chalmers Johnson (CIA – Central Intelligence Agency), Charles Lewis, Wilton Sekzer (veteran Vietnam), William Solomon (mecanic de elicopter în Irak), Frank “Chuck” Spinney..
Durata: 98 minute
An: 2005
Gen: Documentar/Istoric/Razboi

Filmul – Pentru ce luptăm?
De la Casa Albă, din biroul Preşedintelui Statelor Unite, vă prezentăm mesajul lui Dwight D. Eisenhower.
Acesta este mesajul de rămas bun al preşedintelui Eisenhower, ai cărui opt ani de mandat ajung la final, vineri, la amiază.
Bună seara concetăţeni!
Ne aflăm acum, la zece ani de la jumătatea secolului care a fost martorul a patru mari războaie între marile naţiuni. În trei dintre acestea a fost implicată şi ţara noastră. Am fost obligaţi să creăm o industrie permanentă de apărare, de mari proporţii. Trei milioane şi jumătate de barbati si femei sunt direct implicaţi în prezent în problemele de apărare.
Această conjunctură, a unei imense forte armate si a unei industrii de armament dezvoltate, este nouă în istoria Americii. Înţelegem necesitatea imperioasă a acestei dezvoltări, dar nu trebuie să eşuăm în a înţelege gravele sale implicaţii.

Pentru ce luptăm? – Why We Fight (2005) subtitrat