Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Fri, May 10th, 2019

Film – Peterloo (2018) Rory Kinnear, Maxine Peake, Neil Bell / subtitrat

poster Peterloo (2018)Peterloo, dramă istorică, film Marea Britanie, regia Mike Leigh.
În rolurile principale: Rory Kinnear, Maxine Peake, Neil Bell.
Povestea masacrului de la Peterloo din 1819, în care forțele britanice au atacat o mișcare pro-democratică pașnică.
Dramă bazată pe evenimentele legate de infamul masacru din 1819, în care forțele guvernului britanic au atacat o mulțime de peste 60 000 de manifestanți pașnici care solicitau reforme politice și scutirea de taxe economice. Intervenția cavaleriei împotriva protestatarilor a dus la uciderea unui număr estimat de 18 protestatari și la rănirea altor sute, provocând proteste zgomotoase, dar și represiuni guvernamentale..

Caseta film Peterloo
Titlul original: Peterloo
Regia: Mike Leigh
Scenariul: Mike Leigh
Distributia: Marion Bailey (Lady Conyngham), David Bamber (Rev John H. Mallory), Neil Bell (Samuel Bamford), Simona Bitmate (Esther), Harry Peter Bradley, James Dangerfield, Eileen Davies, Liam Gerrard, Bronwyn James, Patrick Kennedy (Colonel L’Estrange), Rory Kinnear (Henry Hunt)..
Durata: 154 minute
An: 2018
Gen: Drama/Istoric

Filmul – Peterloo
..Efectul imediat al masacrului a fost o represiune asupra reformei, deoarece autoritățile se temeau că țara se îndreaptă spre o rebeliune armată. Cu toate acestea, protestele au condus la fondarea ziarului „The Guardian”, care a jucat un rol semnificativ în trecerea prin Parlament a Legii Marii Reforme, 13 ani mai târziu.

Peterloo (2018) subtitrat

Server 1
Server 2