Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sun, Oct 29th, 2017

Film – Pink Floyd: Zidul – Pink Floyd The Wall (1982)

Pink Floyd: Zidul

 

poster Film - Pink Floyd Zidul (1982) - Pink Floyd The Wall “Pink Floyd – The Wall”, film englezesc lansat in 1982, in regia lui Alan Parker. Scenariul a fost scris de basistul Roger Waters impreuna cu vocalistul Pink Floyd.
In rolurile principale: Bob Geldof, Christine Hargreaves si James Laurenson.

Caseta film Pink Floyd: Zidul
Titlul original: Pink Floyd The Wall
Regia: Alan Parker
Scenariul: Roger Waters,
Distributia: Bob Geldof (Pink), Christine Hargreaves (mama lui Pink), James Laurenson (J.A. Pinkerton – tatal), Eleanor David (sotia lui Pink), Kevin McKeon (tanarul Pink), Bob Hoskins (manager Rock and Roll), David Bingham (micul Pink), Jenny Wright, Alex McAvoy (profesor), Ellis Dale (doctorul englez), James Hazeldine, Ray Mort, Margery Mason (Marjorie Mason – sotia profesorului), Robert Bridges (doctorul american), Michael Ensign (manager hotel)..
Narator: Pink Floyd
Durata: 95 minute
An: 1982
Gen: Drama/Fantezie/Muzical

FilmulPink Floyd: Zidul
Filmul, extrem de metaforic, este bogat în imagini simbolice şi de sunet, cu foarte putin dialog si bazat in principal pe muzica lui Pink Floyd.
Filmul conţine cincisprezece minute de secvenţe de animaţie, elaborate de caricaturistul politic şi ilustratorul Gerald Scarfe, din care o parte înfăţişează o viziune de coşmar a campaniei de bombardamente germane asupra Regatului Unit în timpul celui de-al doilea război mondial, animatie corelata cu piesa “Goodbye Blue Sky”.
Pink Floyd: Zidul, descrie construirea si demolarea totala a unui zid metaforic: alienarea.
——–
Bazat pe dublul album din 1978: “The Wall” de Pink Floyd, filmul incepe cu tineretea lui Pink strivit de dragostea mamei sale. Cativa ani mai tarziu, la scoala, Pink este pedepsit de profesori pentru ca scria poezii, iar el se impresoara incetul cu incetul, cu un Zid de aparare in fata lumii. Apoi, urmeaza Eliberarea..
——–

Pink Floyd: Zidul – Pink Floyd The Wall (1982) subtitrat

“Doar odata-n an e Crăciunul. Tuturor băieţilor şi fetelor, râsete şi bucurie le provoacă noile jucării.
Am să vă povestesc despre un băieţel care locuieşte peste drum. Crăciunul pentru micuţ e o zi ca oricare alta. Era chiar în zorii unei dimineţi mizerabile a întunecatului 1944, când comandantului i s-a ordonat să ţină poziţia, deşi el ceruse ca oamenii să-i fie retraşi.
Si generalii i-au adus mulţumiri, ca şi ceilalţi inferiori în grad, că ţine pe loc tancurile inamice pentru o bucată de timp.
Astfel, capul de pod de la Anzio a fost păstrat cu preţul câtorva sute de vieţi obişnuite.
El este băieţelul pe care Moş Crăciun l-a uitat, si Dumnezeu ştie că nu-şi dorea prea multe: i-a trimis un bileţel Moşului, pentru o tobă şi nişte soldaţi.
I s-a frânt inima când a descoperit că Moşul nu venise..”

Premiile filmului Pink Floyd – The Wall
Premii BAFTA 1983: Premiul BAFTA pentru cel mai bun sunet – Eddy Joseph, Nicolas Le Messurier, Clive Winter, Graham V. Hartstone, James Guthrie (II); BAFTA pentru cea mai bună muzică de film originală – Roger Waters


Edvard Munch (1863-1944), pictor espresionist novegian.
Edvard Munch - Strigatul - 1983 La stanga in foto, vedeti lucrarea de pictura intitulata “Strigatul” (The Scream – The Cry), tablou pictat de Edvard Munch in anul 1893. Lucrarea se afla la Nasjonalgalleriet, Oslo (Galeria nationala din Oslo).
Tabloul Strigătul, în varianta care există la Galeria Naţională, a fost furat în februarie 1994 şi a reapărut mai tarziu abandonat, intr-o masina, pe autostrada..