Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Fri, Jun 25th, 2010

Film – Pinocchio Disney (1940)

Pinocchio 1940 posterFilm Pinocchio Disney 1940 Desen animat dublat in limba romana.
Filmul de desene animate Pinocchio de Walt Disney a fost produs in anul 1940 si s-a inspirat din povestea lui Carlo Collodi “Aventurile lui Pinocchio”.
A fost al doilea film produs de Disney, dupa marele succes “Alba ca zapada si cei sapte pitici”. In America, filmul Pinocchio a rulat pe ecrane la data de 7 februarie 1940.
Acest film nu a intrat in Colectia de Capodopere Disney ,desi a cunoscut mai multe relansari impreuna cu celelalte filme Disney si i s-a facut o restaurare digiatala complecta in anul 1992.
In iunie 2008, Institutul American de Film a confirmat faptul ca filmul de animatie Pinocchio este al doilea in ierarhia celor mai bune filme de animatie dupa Alba ca zapada.

Caseta film Pinochio
Regia:    Ben Sharpsteen, Hamilton Luske, Norman Ferguson, T. Hee, Wilfred Jackson, Jack Kinney, Bill Roberts
Scenariul: Aurelius Battaglia, William Cottrell, Otto Englander, Erdman Penner, Joseph Sabo, Ted Sears, Webb Smith
Povestitor:Cliff Edwards
Distributia: Cliff Edwards, Dickie Jones, Christian Rub, Mel Blanc, Walter Catlett, Charles Judels, Evelyn Venable, Frankie Darro
Durata: 88 minute

Filmul – Pinocchio
Intr-un satuc, batranul sculptor Geppetto traieste impreuna cu pisica si pestisorul sau rosu. Batranul este un creator de jucarii. El tocmai a facut o marioneta careia ia pus numele Pinocchio. Neavand copii, visul sau cel mai scump este că aceasta marioneta va deveni un baiat adevarat. In timpul noptii, visul acesta îi este indeplinit de Zana Albastra care da viata papusii. Dar zana face un targ cu Pinocchio: el nu va deveni un baiat adevarat decat daca se va demonstra ca merita sa fie.
Jiminy Cricket, un greieras care se adapostise peste noapte in casa lui Geppetto, primeste sarcina de a deveni constiinta lui Pinocchio si de a-l impiedica sa comita fapte rele. Pentru aceasta, daca va izbandi, Jiminy cere sa i se acorde o medalie… insa sarcina lui Jimmy se dovedeste a fi tare complicata.

Desene animate Pinocchio dublat in limba romana


Dealungul timpului, in lume, si alte case de productie de desense animate au incercat sa creeze versiuni proprii cu Pinocchio, insa rezulatele lor nu au fost atat de indragite ca versiunea Pinocchio Walt Disney din 1940.

filme de animatie, desene animate disney, desene pentru copii, cele mai indragite desene animate