Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Wed, Oct 29th, 2014

Film – Pisica neagră – The Black Cat (1934)

poster The Black Cat (1934) The Black Cat, horror, film vechi alb-negru american aparut in 1934, regia Edgar G. Ulmer.
In rolurile principale: Boris Karloff, Bela Lugosi, David Manners.
In anul 1941, Bela Lugosi a mai jucat intr-un film cu acelasi titlu, The Black Cat (o comedie horror regizata de Albert S. Rogell).

Black Cat (1934) a fost cel mai mare hit de box office al anului pentru Studiourile Universal și a fost primul din cele opt filme (dintre care șase au fost produse de Universal) în care actorii Bela Lugosi și Boris Karloff au jucat împreună.

Caseta film The Black Cat
Titlul original: The Black Cat
Regia: Edgar G. Ulmer
Scenariul: Edgar Allan Poe, Peter Ruric
Distributia: Boris Karloff (Hjalmar Poelzig), Béla Lugosi (Doctorul Vitus Werdegast), David Manners (Peter Alison), Julie Bishop (Joan Alison), Egon Brecher (majordomul), Harry Cording (Thamal), Lucille Lund (Karen Werdegast), Henry Armetta (sergent de politie), Albert Conti (locotenent de politie), John Carradine (Organist)
Durata: 65 minute
An: 1934
Gen: Aventura/Crima/Horror

FilmulPisica neagra
Un cuplu proaspăt căsătorit, Peter si Joan Alison, decide să petreacă luna de miere în Ungaria. În timpul călătoriei cu trenul, în acelaşi compartiment se află și doctorul Vitus Werdegast, un psihiatru, cu care intră în discuţie şi află că acesta merge să se întâlnească cu un vechi prieten austriac, arhitect, pe nume Hjalmar Poelzing, dar ascunde faptul că a petrecut 15 ani în lagăr făra să-şi mai vadă soţia și fiica.
Nevoiţi la un moment dat să continue drumul cu maşina pe o vreme ploioasă, au pană, şi Joan suferă un accident, astfel, ajung toţi trei la conacul lui Hjalmar. Tinerei femei i se face o injecţie după care începe să se poarte haotic şi o relaţie ciudată se instalează între Werdegast şi Poelzing.