Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Wed, Sep 10th, 2014

Film – Prinţesa de Montpensier – La princesse de Montpensier (2010)

poster La princesse de Montpensier (2010) La princesse de Montpensier, film francez istoric aparut in 2010, regia Bertrand Tavernier.
In rolurile principale: Mélanie Thierry, Lambert Wilson, Gaspard Ulliel.

Filmul La princesse de Montpensier (2010) este o ecranizare după povestea scrisă și publicată anonim în anul 1662 de Madame de La Fayette (numele întreg: Marie-Madeleine Pioche de La Vergne, contesă de La Fayette).
Născută la Paris, Franța, Doamna de La Fayette a trait între anii 1634 – 1693.

Caseta film La princesse de Montpensier
Titlul original: La princesse de Montpensier
Titlul alternativ: The Princess of Montpensier
Regia: Bertrand Tavernier
Scenariul: Jean Cosmos, Madame de La Fayette
Distributia: Mélanie Thierry (Marie de Mézières), Gaspard Ulliel (Ducele de Guise), Grégoire Leprince-Ringuet (Prințul de Montpensier), Lambert Wilson (Contele de Chabannes), Raphaël Personnaz (Ducele d’Anjou), Michel Vuillermoz (Ducele de Montpensier), Anatole De Bodinat (Joyeuse), Éric Rulliat (Quelus), Samuel Theis (La Valette), Judith Chemla (Catherine de Guise), Philippe Magnan (Marchizul de Mézières), César Domboy (Mayenne), Jean-Pol Dubois (Cardinalul de Lorraine), Florence Thomassin (Marchizul de Mézières)..
Durata: 139 minute
An: 2010
Gen: Actiune/Drama/Istoric

FilmulPrintesa de Montpensier
Franţa secolului 16.
Marie de Mezieres este o frumoasă artistocrată a cărei tată, mânat de conflictele deschise între catolici şi protestanţi, alege alianţa cu un tânăr prinţ.
Cu toate că Marie nu îl iubeşte pe prinţ, ea ajunge soţia acestuia. În curând, prinţul este chemat de Carol al IX-lea să se alăture războiului împotriva protestanţilor. Cum întreaga ţară devenise un sângeros câmp de luptă, el îşi trimite tânăra soţie la Champigny, unul dintre cele mai retrase castele ale sale, însoţită de Contele de Chabannes, vechiul său prieten şi tutore..
Marie de Mezieres devine miza unor pasiuni rivale şi violente și se luptă pentru viața ei.
(Franta, filme franta, filme in limba franceza, istorie, filme despre istoria Frantei, razboaiele dintre catolici si protestanti din Franta, secolul 16, intrigi politice si sexuale la Curtea Frantei)