Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Wed, May 15th, 2019

Film – Prințesa Nilului – Princess of the Nile (1954) Debra Paget, Jeffrey Hunter

poster Princess of the Nile (1954)Princess of the Nile, aventură, film american, regia Harmon Jones.
În rolurile principale: Debra Paget, Jeffrey Hunter, Michael Rennie.

Egipt, anul 1249.
Tatăl prințesei Shalimar a căzut sub vraja sinistrului Shaman, care îl droghează și încearcă să o țină pe fiica lui Shalimar prizoniera. Ea însă știe un pasaj secret și se fuge în timpul nopții pentru a organiza acțiunile de rezistență împotriva tiranului din Hanwan, deghizându-se ca Taura, o dansatoare populară în Taverna Tambourine.
Insoțit de tovarășul său de arme, Hussein, prințul Haldi merge să-i transmita tatălui său, califul din Bagdad, vestea victoriei sale în Egipt. El se opreste in Helwan un oraș, un oraș dominat de Rama Khan, șeful beduinilor.
În același timp, soseste si Rama Khan cu armata sa puternică..

Caseta film Princess of the Nile
Titlul original: Princess of the Nile
Regia: Harmon Jones
Scenariul: Gerald Drayson Adams
Distributia: Debra Paget (Princess Shalimar / Taura), Jeffrey Hunter (Prince Haidi), Michael Rennie (Rama Khan), Dona Drake (Mirva), Michael Ansara (Capt. Kral), Edgar Barrier (Shaman), Wally Cassell (Goghi), Jack Elam (Basra), Lisa Daniels (Handmaiden), Phyllis Winger (Handmaiden), Merry Anders (Handmaiden), Honey Harlow (Handmaiden)
Durata: 71 minute
An: 1954
Gen: Aventura/Fantezie/Romantic

Filmul – Prințesa Nilului
..Rama Khan conspira cu Shaman pentru a-l răsturna pe conducătorul Hanwan. Hussein este ucis de Khan, iar în confuzie, Taura, dansatoarea, îl înjunghie pe prințul Haidi cu un pumnal, fără să știe că este un potențial aliat.
Rănile lui Haidi nu sunt fatale. În timp ce se consultă cu tatăl prințesei Shalimar despre cum să infrangă hoarda invadatoare, el întreabă despre dansatoarea Taura care l-a înjunghiat, fără să știe că ea și Shalimar sunt una și aceeași.
Rama Khan o vrea prințesa pentru el însuși. El amenință ca o să ucidă sătenii dacă nu i se dă lui.
Urmează o bătălie în care Haidi, care își dezvaluie adevărata identitate, îl invinge pe Khan, în timp ce Shaman va fi omorît.

Prințesa Nilului – Princess of the Nile (1954) subtitrat

Server 1
Server 2