Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Wed, Nov 1st, 2017

Film – Prințul Egiptului – The Prince of Egypt (1998)

Prințul Egiptului

poster The Prince of Egypt (1998)The Prince of Egypt, desene animate, film american apărut în anul 1998, regia Brenda Chapman, Steve Hickner și Simon Wells.
În rolurile principale: Val Kilmer, Ralph Fiennes, Michelle Pfeiffer, Sandra Bullock.
Filmul este o adaptare a Cărții Exodului și prezintă viața lui Moise de la a fi un prinț al Egipt până când își împlinește destinul său final de a-i scoate pe copiii lui Israel din robia Egiptului.

Caseta film The Prince of Egypt
Titlul original: The Prince of Egypt
Regia: Brenda Chapman, Steve Hickner, Simon Wells
Scenariul: Philip LaZebnik, Nicholas Meyer
Distributia: Val Kilmer, Ralph Fiennes, Michelle Pfeiffer, Sandra Bullock, Jeff Goldblum, Danny Glover, Patrick Stewart, Helen Mirren, Steve Martin, Martin Short
Durata: 98 minute
An: 1998
Gen: Animatie

Filmul – Prințul Egiptului
Intr-o zi, Faraonul Seti porunceste ca toti nou nascutii evrei sa fie inecati. O mama disperata isi pune pruncul intr-un cosulet si il lasa in apele unui rau sperand ca soarta va fi mai blanda cu el decat hainul conducator.
Micutul este gasit de regina si Moise, asa cum l-a botezat, este crescut ca fratele mostenitorului tronului, Ramses. Cei doi frati cresc in belsug si fericire pana cand, intr-o zi, Moise afla ca el a fost adoptat. Mai mult, el isi da seama de nefericirea celor din regatul pe care fratele sau urmeaza sa-l mosteneasca si sa-l conduca. Moise fuge din orasul cuprins de disperare. Dumnezeu ii apare lui Moise si ii da misiunea de a elibera poporul evreu si sa-l conduca intr-o tara unde curg miere si lapte.

Prințul Egiptului – The Prince of Egypt (1998) subtitrat