Filme vechi, filme subtitrate online, filme romanesti, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Thu, Aug 9th, 2018

Film – Prizonierul – The Prisoner (1955) Alec Guinness, Jack Hawkins

Share This
Tags

Prizonierul

poster The Prisoner (1955)The Prisoner, dramă, film britanic, regia Peter Glenville.
În rolurile principale: Alec Guinness, Jack Hawkins, Wilfrid Lawson.
Subiectul filmului se bazează pe povestea din viața reală a unui mare demnitar religios din Ungaria, Cardinalul Mindszenty, interpretat de actorul Alec Guinness, care în baza funcției pe care o ocupa în societatea comunistă în care trăia, era identificat ca fiind atât purtător cât și formator de opinii..

Caseta film The Prisoner
Titlul original: The Prisoner
Regia: Peter Glenville
Scenariul: Bridget Boland
Distributia: Alec Guinness (The Cardinal), Jack Hawkins (The Interrogator), Wilfrid Lawson (The Jailer), Kenneth Griffith (The Secretary), Jeanette Sterke (The Girl), Ronald Lewis (The Guard), Raymond Huntley (The General), Mark Dignam (The Governor), Gerard Heinz (The Doctor)
Durata: 91 minute
An: 1955
Gen: Drama

Filmul – Prizonierul
..Degeaba traversează al Doilea Război Mondial ca un erou în lupta cu naziștii, că el este găsit de noua societate ca fiind un trădător de neam. Contrar convingerilor sale religioase, el este arestat, întemnițat, anchetat și condamnat. Cu scopul de schimbare a opiniei publice la biserică, autoritățile care l-au făcut prizonier, angajează un psihiatru interpretat de actorul Hack Hawkins, pentru a-l determina să mărturisească crime împotriva statului, fiind supus la torturi mentale și psihologice în ideea de a-l face să renege discursurile sale anti-guvernamentale.

Prizonierul – The Prisoner (1955) subtitrat

About the Author

Filme vechi, filme subtitrate, filme romanesti, documentare, filme de Oscar.