Filme vechi, filme subtitrate online, filme romanesti, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sun, Sep 6th, 2015

Film – Procesul Chatterley – The Chatterley Affair (2006)

Procesul Chatterley

poster The Chatterley Affair (2006) The Chatterley Affair, drama, film BBC pentru televiziune, produs in 2006, regia James Hawes.
In rolurile principale: Rafe Spall, Louise Delamere, Mary Healey.

Caseta film The Chatterley Affair
Titlul original: The Chatterley Affair
Regia: James Hawes
Scenariul: Andrew Davies
Distributia: Rafe Spall (Keith), Louise Delamere (Helena), Mary Healey (Vera), Gerard Horan, David Fairweather, Anthony Carrick, Paul Antony-Barber (juratul superior), Kenneth Hadley (oficial al curtii), Donald Sumpter (Domnul Gerald Gardiner), Ron Donachie (Domnul Allen Lane), Karl Johnson (Domnul Justice Byrne)..
Durata: 90 minute
An: 2006
Gen: Drama/Romantic

Filmul – Procesul Chatterley
The Obscene Publications Act, Actul Publicațiilor Obscene:
Din anul 1857, o serie de legi asupra obscenității au dictat ce se poate publica în Anglia și Țara Galilor, și defineau obscenitatea ca “tendința de a deprava și corupe”, stabilite de John Coleridge, 1st Baron Coleridge.
Au fost mai multe legi cu acest nume: Obscene Publications Act 1857, Obscene Publications Act 1959, Obscene Publications Act 1964. Dintre acestea, mai sunt în vigoare în Anglia și Țara Galilor numai cele din 1959 și 1964.
Ele definesc limitele legale ale obscenității în Anglia și Țara Galilor, și sunt folosite pentru a impune îndepărtarea materialelor obscene. Dreptul irlandez a diferit de la legislația engleză în 1929, înlocuind OPA 1857 cu un nou act irlandez.

Procesul Chatterley – The Chatterley Affair (2006) subtitrat


Filmul descrie Procesul editorilor lui D. H. Lawrence, scriitor care a publicat romanul Lady Chatterley’s Lover prima dată la Florența, Italia în anul 1928.
Cînd textul integral al cărții a fost publicat în Anglia de casa de editură Penguin Books în anul 1960, procesul Penguin s-a desfășurat sub acțiunea Legii Obscenității 1959, și a fost un eveniment public major dar și un test al noii legi a obscenității.
Legea din 1959 a făcut posibil ca editorii să poată scăpa de condamnare dacă ar fi putut demonstra că lucrarea are valoare literară. Una dintre obiecții în proces, a fost folosirea frecventă a cuvântului “fuck” și a derivatelor sale. O altă obiecție s-a referit la cuvântul “cunt”.
Verdictul în acest proces a fost pronunțat la data de 2 noiembrie 1960.

About the Author

Filme vechi, filme subtitrate, filme romanesti, documentare, filme de Oscar.