Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Wed, Feb 7th, 2018

Film – Raidul de la Entebbe – Raid on Entebbe (1977)

Raidul de la Entebbe

poster Raid on Entebbe (1977)Raid on Entebbe, acțiune, film american apărut în anul 1977, regia Irvin Kershner.
În rolurile principale: Peter Finch, Charles Bronson, Yaphet Kotto, James Woods.

Raidul de la Entebbe, de asemenea, cunoscut sub numele de Operațiunea Entebbe sau Operațiunea Trăsnet, a avut loc în noaptea de 3 spre 4 iulie pe aeroportul internațional din Entebbe, în Uganda. Organizat de către Israel, raidul a avut drept scop eliberarea ostaticilor unui avion deturnat de către un comandou compus din membri ai Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei (FPLP)și ai Celulelor Revoluționare. Reușind să elibereze pe aproape toți ostaticii, raidul este considerat un succes militar al Israelului. (wiki ro)
Raidul a fost numit Operatiunea trăsnet de către forțele militare ale Israelului care l-au plănuit și executat, și retroactiv a fost numit Operațiunea Jonathan după moartea colonelului Jonathan Netanyahu, singurul soldat israelian ucis în timpul raidului, fratele mai mare al viitorului prim-ministru israelian Benyamin Netanyahu. (wiki ro)

Caseta film Raid on Entebbe
Titlul original: Raid on Entebbe
Titlul alternativ: Brigada antisecuestro, Raid sur Entebbe, I leoni della guerra, Рейд на Энтеббе
Regia: Irvin Kershner
Scenariul: Barry Beckerman
Distributia: Peter Finch (Yitzhak Rabin), Charles Bronson (Brig. Gen Dan Shomron), Yaphet Kotto (Idi Amin), Martin Balsam (Daniel Cooper), Horst Buchholz (Wilfried Böse), John Saxon (Maj. Gen. Peled), Jack Warden (Lt. Gen. Mordechai Gur), Meshach Richards (Maj. Gen. Allon), Sylvia Sidney (Dora Bloch), Robert Loggia (Yigal Allon)..
Durata: 150 minute
An: 1977
Gen: Actiune/Drama/Istoric

Filmul – Raidul de la Entebbe
“Raid pe Entebbe” este reconstituirea realizată pentru Televiziune, a unui caz real, a operaţiunii de salvare din 4 iulie 1976, de pe aeroportul Entebbe, din Uganda. La 27 iunie 1976, un avion de cursă, internaţional, ce transporta călători de mai multe naţionalităţi, este deturnat de un grup de pro-palestinieni revoluționari. Avionul a aterizat la Entebbe, Uganda, unde președintele ales pe viaţă, Idi Amin, face declaraţii că este îngrijorat de situaţie, deși simpatia sa față de teroriști este evidentă.
Mulţi dintre pasageri sunt eliberaţi dar, 103 israelieni sunt păstraţi în custodie, fiind evident că teroriştii au de gând să-i folosească în scopul de a negocia eliberarea unor teroriști închiși, în întreaga lume.
Cum practic nicio altă opțiune nu mai exista, Guvernul israelian dă undă verde pentru “Operațiunea Thunderbolt”, un raid commando, pe aeroportul Entebbe. (Cinemarx)

Raidul de la Entebbe – Raid on Entebbe (1977) subtitrat