Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Tue, Nov 2nd, 2021

Film – Raza verde – Le rayon vert (1986)

poster Le rayon vert (1986)Le rayon vert (The Green Ray), romantic, film Franța, regia Éric Rohmer.
În rolurile principale: Marie Rivière, Maria Luisa Garcia, Vincent Gauthier.

Caseta film Le rayon vert
Titlul original: Le rayon vert
Regia: Éric Rohmer
Scenariul: Éric Rohmer, Marie Rivière
Distributia: Marie Rivière (Delphine), Béatrice Romand (Béatrice), Carita (Léna), Rosette (Françoise in Paris), Vincent Gauthier (Jacques in Biarritz), Amira Chemakhi (a woman in Paris), Maria Luisa Garcia (Manuella in Paris)
Durata: 98 minute
An: 1986
Gen: Drama/Romantic

Filmul – Raza verde
Titlul (Raza verde) este o aluzie la un fenomen optic și atmosferic: chiar ultima rază a soarelui, care capătă aspectul unui fulger verde, într-o zi senină lângă ocean. Pentru observatorul fenomenului, precum și pentru un grup de persoane care discută într-o scenă educațională în film, ar fi astfel posibil a se „citi în propriile sale sentimente, și în sentimentele celorlalți“.

Delphine își vede planul de vacanță în Grecia năruindu-se când prietena cu care urma să plece renunță. Va cauta in zadar o alternativa care sa o satisfaca. Ea urmează un itinerar inițiatic în care fiecare dintre întâlnirile ei este văzută ca un test de depășit. În ciuda sfatului bine intenționat al celorlalți, ea vrea să rămână fidelă ei înșiși și idealului ei de iubire. Ea crede că relațiile trecătoare nu ar face decât să-i sporească sentimentul de singurătate.

Le rayon vert (1986)