Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sun, Dec 22nd, 2019

Film – Războiul a luat sfârșit – La Guerre est finie (1966) Yves Montand, Ingrid Thulin

Războiul a luat sfârșit

poster La Guerre est finie (1966)La Guerre est finie (The War Is Over), dramă, film francez, regia Alain Resnais; O nominalizare Oscar.
În rolurile principale: Yves Montand, Ingrid Thulin, Geneviève Bujold.
Titlul filmului este inspirat de documentul prin care Franco a declarat la 1 aprilie 1939 că războiul spaniol s-a încheiat.

În 1965, Diego, activist al Partidului Comunist Spaniol, trăiește în exil la Paris. El trece în mod regulat granița sub identități împrumutate pentru a asigura legătura dintre militanții exilați și cei care au rămas în Spania..

Caseta film La Guerre est finie
Titlul original: La Guerre est finie
Regia: Alain Resnais
Scenariul: Jorge Semprún
Distributia: Yves Montand (Diego Mora), Ingrid Thulin (Marianne), Geneviève Bujold (Nadine Sallanches), Jean Dasté (Chief), Michel Piccoli (First Customs Inspector), Anouk Ferjac (Marie Jude), Paul Crauchet (Roberto), Laurence Badie (Bernadette Pluvier), Françoise Bertin (Carmen), Yvette Etiévant (Yvette), Jean Bouise (Ramon), Claire Duhamel (Traveller 1), Antoine Bourseiller (Traveller 2)
Durata: 121 minute
An: 1966
Gen: Drama/Razboi

Filmul – Razboiul a luat sfârsit – Razboiul s-a terminat
..Revenit dintr-o misiune dificilă, Diego începe să se îndoiască de sensul acțiunii sale și de mijloacele puse în aplicare. Înfruntarea sa cu tinerii activiști de stânga, care vor deveni actorii lunii mai ’68, este premonitorie pentru evoluția formelor de luptă.
Scenariul lui Jorge Semprún este foarte marcat de istoria sa personală, lupta sa clandestină pentru Partidul Comunist Spaniol și eliminarea sa în 1964 de la vârful partidului pentru divergențe serioase de opinii cu secretarul general Santiago Carrillo.

Războiul a luat sfârșit – La Guerre est finie (1966)