Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Thu, Nov 16th, 2017

Film – Războiul de iarnă – Talvisota – The Winter War (1989)

Războiul de iarnă

poster Film - Razboiul de iarna - Talvisota - The Winter War (1989)Talvisota, film de razboi, film finlandez aparut in 1989, regia Pekka Parikka. Filmul se bazeaza pe romanul “The Winter War” scris de Antti Tuuri.
In rolurile principale: Taneli Mäkelä, Vesa Vierikko, Timo Torikka.

RAZBOIUL DE IARNA 1939–1940,
in finlandeza Talvisota, in rusa Zimnyaya voyna, a fost un conflict militar intre Uniunea Sovietica si Finlanda si a inceput prin invadarea Finlandei de catre sovietici.
Dupa invazia nazista a Poloniei din septembrie 1939, Rusia a atacat Finlanda in noiembrie 1939. Trupele sovietice au fost de trei ori mai numeroase decat ale finlandezilor, de 30 de ori mai multe avioane sovietice si de sute ori mai multe tancuri.
Ostilitatile au incetat in martie 1940 prin semnarea la Moscova a Tratatului de pace. Finlanda a cedat 11% din teritoriul tarii si 30% din economie catre Uniunea Sovietica (URSS). Finlanda si-a pastrat independenta.
Sfarsitul razboiului a anulat planul Franco-Britanic de a trimite trupe in Finlanda prin nordul Scandinaviei.

Caseta film Talvisota
Titlul original: Talvisota
Titlul alternativ: The Winter War
Regia: Pekka Parikka
Scenariul: Pekka Parikka, Antti Tuuri
Distributia: Taneli Mäkelä, Vesa Vierikko, Timo Torikka, Mika Heikki Paavilainen, Antti Raivio, Esko Kovero, Martti Suosalo, Markku Huhtamo, Konsta Mäkelä
Durata: 195 minute
An: 1989
Gen: Drama/Istoric/Razboi

Filmul – Razboiul de iarna
“Razboiul de iarna” este povestea unui soldat finlandez, Matti Hakala, a destinului sau neindurator, a luptei duse alaturi de semenii sai impotriva unei armate superioare din punct de vedere numeric. Acesti oameni nu si-au propus sa devina eroi, insa ei au luptat cu inversunare pentru pastrarea independentei tarii lor, in care au crezut cu adevarat.
(tanc usor T-26, Bombardierul rapid rusesc Tupolev SB Скоростной бомбардировщик – Skorostnoi Bombardirovschik Tupolev ANT-40, tun anti-tanc Bofors 37 mm, vehicule si artilerie de razboi, bombardament, veteran de razboi, razboi de iarna, trupe sovietice, frontiera, povestea regimentului finlandez de infanterie JR 23)

Războiul de iarnă – Talvisota – The Winter War (1989) subtitrat

Server 2 Server 3