Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Tue, Jan 11th, 2022

Film – Rebel fără cauză – Rebel Without a Cause (1955)

Share This
Tags

Rebel fără cauză

poster Rebel Without a Cause (1955)Rebel Without a Cause, dramă, film american, regia Nicholas Ray; 2 nominalizări Oscar, 2 nominalizări BAFTA.
În rolurile principale: James Dean, Natalie Wood, Sal Mineo.
Delincvența urbană din perioada postbelică SUA are în centul acțiunii un tânăr confuz, un rebel fără nici o cauză, Jim Stark (interpretat de James Dean).

Titlul filmului a fost adoptat după cartea psihiatrului Robert M. Lindner, “Rebel Without a Cause: The Hypnoanalysis of a Criminal Psychopath”. Totuși, filmul nu face nicio referire la cartea lui Lindner, în niciun fel.

Caseta film Rebel Without a Cause
Titlul original: Rebel Without a Cause
Titlul alternativ: Rebelde sin causa / La fureur de vivre / Gioventù bruciata / Бунтарь без идеала
Regia: Nicholas Ray
Scenariul: Stewart Stern
Distributia: James Dean (Jim Stark), Natalie Wood (Judy), Sal Mineo (John “Plato” Crawford), Jim Backus (Frank Stark), Ann Doran (Carol Stark), Corey Allen (Buzz Gunderson), William Hopper (Judy’s father), Rochelle Hudson (Judy’s mother), Edward Platt (Inspector Ray Fremick), Marietta Canty (the Crawford family maid), Virginia Brissac (Grandma Stark)..
Durata: 111 minute
An: 1955
Gen: Drama

Filmul – Rebel fără cauză
Jimmy Stark, un adolescent care intra mereu in incurcaturi, ii determina pe parintii lui, preocupati de aparente, sa se mute in alt oras. Jimmy e arestat pentru ca e beat si face scandal. El o intalneste pe Judy, o tanara cu un suflet bun, dar care se poarta exagerat din cauza relatiei cu tatal ei distant. Pe langa ei mai apare Plato, un tanar fragil care recurge la gesturi extreme pentru a atrage atentia parintilor. Jimmy se inscrie la un liceu nou, rapid facundu-si probleme: el accepta provocarea lui Buzz, iubitul lui Judy, pentru o cursa de masini la miezul noptii. Intamplarile din timpul cursei ii vor apropia pe Jimmy, Plato si Judy.

Click aici pentru toate filmele Drama la magazinweb.net

Rebel fără cauză – Rebel Without a Cause (1955) subtitrat