Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Mon, Sep 20th, 2021

Film – Regele grizzlilor – King of the Grizzlies (1970)

Share This
Tags

poster King of the Grizzlies (1970)King of the Grizzlies, aventură, film SUA / Canada, regia Ron Kelly.
În rolurile principale: John Yesno, Chris Wiggins, Hugh Webster.

Caseta film King of the Grizzlies
Titlul original: King of the Grizzlies
Regia: Ron Kelly
Scenariul: Jack Speirs, Rod Peterson, Norman Wright
Distributia: Big Ted (Wahb), John Yesno (Moki), Chris Wiggins (Colonel Pierson), Hugh Webster (Shorty Russell), Jack Van Evera (Slim), Winston Hibler (the narrator)
Durata: 93 minute
An: 1970
Gen: Western

Filmul – Regele grizzlilor
Filmul seamănă mai mult cu un documentar despre viaţa unui urs grizzly de când era pui până la maturitate. Peisaje superbe de natură sălbatică, elementul uman fiind mai rar reprezentat. Când era pui, ursuleţul şi-a pierdut mama, fiind salvat de la o moarte sigură de un indian Cree care lucra la o fermă de vite din apropiere. Pe vremea când era copil, indianul a fost învăţat de bunicul său că oamenii trebuie să trăiască în armonie cu natura, iar Marele Spirit i-a înrudit pe indienii Cree cu urşii grizzly făcându-i fraţi care să stăpânăească în pace acest teritoriu. Dar au venit oamenii albi care au creat imperii de vite care necesitau din ce în ce mai mult spaţiu pentru păşuni. Ursul care crescuse şi el între timp, a învăţat repede că indianul care lucra la fermă putea fi prietenul său dar baronul de vite era pentru el cel mai mare duşman. Aşa că va învăţa cum să se ferească de el şi să înfrunte toate pericolele traiului în sălbăticie adaptându-se perfect cu multă inteligenţă. Deşi oamenii albi erau lacomi având nevoie de tat mai mult teren pentru afacerile lor, ursul va găsi în cele din urmă un munte pe care va trăi şi-l va stăpâni ca un adevărat rege.

King of the Grizzlies (1970)