Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sat, Jun 8th, 2019

Film – Regina Albă – La reine blanche (1991) Catherine Deneuve, Richard Bohringer

Share This
Tags

poster La reine blanche (1991)La reine blanche, dramă, film francez, regia Jean-Loup Hubert.
În rolurile principale: Catherine Deneuve, Richard Bohringer, Bernard Giraudeau.
Liliane Soulas a câștigat în tinerețe titlul de regină a frumuseții locale: regina carnavalului din Nantes.
Apărând la parada după alegeri a doua zi, “toată blondă într-o rochie (somptuoasă), toată in alb”, socheazaă atât de mult încât ea rămâne pentru totdeauna cunoscută sub numele de “Regina Albă”.
Doi prieteni din copilărie, Yvon Legaloudec și Jean Ripoche, au fost inebuniti de inddragostiti de ea și au concurat pentru favorurile ei.
Dar brusc, Yvon se îmbarcă pe o navă fără nici un avertisment și fără să dea nici o explicație nimănui, in dimineața urmatoare paradei de carnaval care dedicate lui Liliane..

Caseta film La reine blanche
Titlul original: La reine blanche
Regia: Jean-Loup Hubert
Scenariul: Jean-Loup Hubert
Distributia: Catherine Deneuve (Liliane Ripoche), Jean Carmet (Lucien), Bernard Giraudeau (Yvon Legualoudec), Richard Bohringer (Jean Ripoche), Laure Moutoussamy (Annabelle), Cyril Régis (Jérémie), Geneviève Fontanel (Rita), Antoine Hubert (Nicolas), Isabelle Carré (Annie Ripoche), Muriel Pultar (Mireille), Didier Bénureau (Le présentateur)
Durata: 119 minute
An: 1991
Gen: Drama

Filmul – Regina Alba
..Liliane se căsătorește cu celălalt pretendent: Jean Ripoche, muncitorul meșterului tatălui său instalator.
În Trentemoult, în suburbiile orașului Nantes, Liliane și Jean trăiesc împreună cu cei patru copii ai lor și cu tatăl lui Liliane, Lucien, care, după ce a devenit văduv și vârstnic, a trecut afacerile familiei.
Ei se bucură de fericirea și prosperitatea noii clase de mijloc, intr-o Franță în mijlocul celor “Treizeci de Glorios”: suntem în 1960 și au trecut 20 de ani de când Liliane a fost aleasă regină a carnavalului.
Jean a dezvoltat afacerea mică a lui Lucien și vinde căzi de baie, echipamente de confort și de lux, despre care prezice că se va răspândi în toate casele franceze.
El își consacră întregul timp liber pentru a construi un nou flotor pentru parada de carnaval din fiecare an, preluând activitatea socrului, în timp ce Liliane, rece și îndepărtata, nu reușește să înflorească nici în viața ei ca femeie, nici în căsătorie.

Regina Albă – La reine blanche (1991)
subtitrat

Server 1