Filme vechi, filme subtitrate online, filme romanesti, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Wed, Dec 21st, 2016

Film – Rembrandt, Acuz ! – Rembrandt’s J’Accuse…! (2008)

Rembrandt, Acuz !

poster Rembrandt's J'Accuse...! (2008)Rembrandt’s J’Accuse, documentar, coproductie olandezo-germano-finlandeza, film aparut in 2008, regia Peter Greenaway.
In rolurile principale: Martin Freeman, Eva Birthistle, Jodhi May.

Caseta film Rembrandt’s J’Accuse…!
Titlul original: Rembrandt’s J’Accuse…!
Regia: Peter Greenaway
Scenariul: Peter Greenaway
Distributia: Martin Freeman (Rembrandt), Eva Birthistle (Saskia), Jodhi May (Geertje), Emily Holmes (Hendrickje), Jonathan Holmes (Ferdinand Bol), Michael Teigen (Carel Fabritius), Natalie Press (Marieke), Peter Greenaway (El însuși – Procuror public)
Durata: 86 minute
An: 2008
Gen: Documentar/Mister

Filmul – Rembrandt, Acuz !
Un documentar “eseistic”, în care critica acerbă a lui Greenaway a analfabetismului vizual de astăzi este argumentată printr-o căutare criminalistică în tabloul “Rondul de noapte”, al lui Rembrandt. Greenaway explică fundalul, contextul, conspirația, crima și motivele tuturor celor treizeci și patru de personaje pictate care au conspirat să ucidă pentru auto-avantaj combinat.
………………………..
Complotiştii din familia Banning Cocq ştiau că au fost acuzaţi pe drept.
Pentru a ascunde vina, au pornit o campanie de distrugere a lui Rembrandt, a sănătăţii sale, a reputaţiei şi a averii, pentru a convinge lumea că portretul de grup al lui Rembrandt al Miliţiei din Amsterdam, era o simplă pictură, cu nişte soldaţi plini de avânt, mergând la instrucţie.

Filmul Rembrandt’s J’Accuse…! (2008) subtitrat


– – – – – – – – – – – – – – –
J’accuse (în traducere, Acuz) a fost o scrisoare deschisă publicată la 13 ianuarie 1898, în ziarul L’Aurore de către influentul scriitor Émile Zola.
Scrisoarea era adresată președintelui Franței Félix Faure, și în ea guvernul era acuzat de antisemitism și de încarcerarea ilegală a lui Alfred Dreyfus, un ofițer francez condamnat la închisoare pe viață pentru spionaj. Zola a denunțat erorile judiciare și lipsa unor dovezi serioase.

About the Author

Filme vechi, filme subtitrate, filme romanesti, documentare, filme de Oscar.