Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Thu, May 25th, 2023

Film – Idilă pentru o piatră prețioasă – Romancing the Stone (1984)

Idilă pentru o piatră prețioasă

poster Romancing the Stone (1984)Romancing the Stone, film american produs in 1984, regia Robert Zemeckis.
In rolurile principale Michael Douglas, Kathleen Turner si Danny DeVito.

O scriitoare porneste spre Columbia pentru a-si rascumpara sora rapita si se trezeste in mijlocul unei aventuri periculoase..

Caseta film Romancing the Stone
Titlul original: Romancing the Stone (Idilă pentru o piatră preţioasă)
Titlul alternativ: / / /
Regia: Robert Zemeckis
Scenariul: Diane Thomas
Distributia: Michael Douglas (Jack T. Colton), Kathleen Turner (Joan Wilder), Danny DeVito (Ralph), Zack Norman (Ira), Alfonso Arau (Juan), Manuel Ojeda (Colonel Zolo), Holland Taylor (Gloria), Mary Ellen Trainor (Elaine Wilder), Eve Smith (Doamna Irwin), Joe Nesnow (Super), José Chávez (Santos)..
Durata: 106 minute
An: 1984
Gen: Actiune/Aventura/Romantic/Comedie

Filmul – Idilă pentru o piatră preţioasă

Joan Wilder este o scriitoare de succes, dar singuratică, din New York.
După ce și-a terminat ultimul roman, Joan își părăsește apartamentul pentru a-și cunoaște editorul, Gloria. Pe drum i se înmânează o scrisoare de către vecina ei, doamna Irwin, care conține o hartă, trimisă de cumnatul ei recent ucis, Eduardo.
În timp ce ea este plecată, un bărbat încearcă să pătrundă în apartamentul ei și este descoperit de supraveghetorul ei de apartament, pe care îl ucide. Întorcându-se în apartamentul ei, Joan îl găsește jefuit. Apoi primește un telefon frenetic de la sora ei Elaine, văduva lui Eduardo. Elaine a fost răpită de către traficanții de antichități, verii Ira și Ralph și îi cere lui Joan să meargă la orașul de coastă columbian Cartagena cu harta primită; este răscumpărarea Elainei.

Zborând în Columbia, Joan este deviată de la punctul de întâlnire de colonelul Zolo – același bărbat care i-a jefuit apartamentul căutând harta – păcălindu-o să se urce în autobuzul greșit. În loc să se îndrepte spre Cartagena, acest autobuz merge adânc în interiorul țării.
Ralph își dă seama de asta și începe să o urmărească pe Joan. După ce Joan îi distrage din greșeală atenția șoferului de autobuz întrebând unde se îndreaptă, autobuzul se izbește de un Land Rover, distrugând ambele vehicule. În timp ce ceilalți pasageri pleacă, Joan este amenințată de Zolo, dar este salvată de proprietarul Land Rover-ului, un contrabandist american de păsări exotice pe nume Jack T. Colton..

Romancing the Stone (1984)