Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sat, Mar 10th, 2018

Film – Ruşinea – Skammen – Shame (1968)

Share This
Tags

poster Skammen – Shame (1968) Skammen, drama, film suedez aparut in 1968, regia Ingmar Bergman.
In rolurile principale: Liv Ullmann, Max von Sydow, Sigge Fürst.

Caseta film Skammen
Titlul original: Skammen
Titlul alternativ: Shame
Regia: Ingmar Bergman
Scenariul: Ingmar Bergman
Distributia: Liv Ullmann (Eva Rosenberg), Max von Sydow (Jan Rosenberg), Sigge Fürst (Filip), Gunnar Björnstrand (Col. Jacobi), Birgitta Valberg (doamna Jacobi), Hans Alfredson (Lobelius), Ingvar Kjellson (Oswald), Frank Sundström, Ulf Johansson (doctorul), Vilgot Sjöman..
Durata: 103 minute
An: 1968
Gen: Drama

Filmul – Rusinea
Eva si Jan Rosenberg sunt casatoriti de 7 ani si s-au stabilit la o ferma situata pe o insula suedeza. Femeia are 28 de ani si isi doreste un copil, incercand sa-si convinga sotul sa faca o serie de investigatii medicale pentru a depista cauza infertilitatii cuplului. Eva a fost violonista, iar Jan a fost pianist, insa au refuzat sa mai cante dupa ce orchestra Filarmonicii a fost desfiintata din pricina izbucnirii razboiului civil.
Intrucat linia frontului s-a mutat mai aproape de ferma lor, iar soldatii inarmati isi fac tot mai des aparitia prin curtea lor, Jan si Eva Rosenberg se urca in masina si incearca fara succes sa fuga. Capturati de catre ocupationisti si interogati, sotii Rosenberg sunt eliberati de catre colonelul Jacobi, care nutreste o pasiune puternica pentru Eva, careia ii face cadouri costisitoare si ii ofera mari sume de bani. Atunci cand partizanii devasteaza si incendiaza casa familiei Rosenberg, mariajul Evei cu Jan trece printr-o noua perioada de criza.

Ruşinea – Skammen – Shame (1968) subtitrat