Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Thu, Mar 30th, 2023

Film – Salvatore Giuliano – Salvatore Giuliano (1962)

Salvatore Giuliano

poster Salvatore Giuliano (1962)Salvatore Giuliano, film neo-realist, film italian, regia Francesco Rosi.
In rolurile principale: Salvo Randone, Frank Wolff, Pietro Cammarata.

Salvatore Giuliano (siciliană: Turiddu sau Sarvaturi Giuliano; 16 noiembrie 1922 – 5 iulie 1950) a fost un bandit italian, care a devenit proeminent în dezordinea care a urmat invaziei aliate în Sicilia, în septembrie 1943.
În acel an, Giuliano a devenit un om în afara legii după ce a împușcat și ucis un ofițer de poliție care a încercat să-l aresteze pentru contrabandă cu alimente pe piața neagră, când 70% din aprovizionarea cu alimente a Siciliei era asigurată de piața neagră. A menținut o bandă de subalterni pentru cea mai mare parte a carierei sale.
Era un criminal extravagant, de mare profil, atacând poliția cel puțin ori de câte ori îl căutau. În plus, a fost un agent de putere local în politica siciliană între 1945 și 1948, inclusiv rolul său de colonel nominal pentru Mișcarea pentru Independența Siciliei. El și trupa lui au fost considerați legal responsabili pentru masacrul de la Portella della Ginestra, deși există unele îndoieli cu privire la rolul lor în numeroasele decese care au avut loc.

Caseta film Salvatore Giuliano (1962)
Titlul original: Salvatore Giuliano
Regia: Francesco Rosi
Scenariul: Francesco Rosi, Suso Cecchi d’Amico, Enzo Provenzale, Franco Solinas
Distributia: Salvo Randone (President of Viterbo Assize Court), Frank Wolff (Gaspare Pisciotta), Pietro Cammarata (Salvatore Giuliano), Sennuccio Benelli (Reporter), Giuseppe Calandra (Minor Official), Max Cartier (Francesco), Fernando Cicero (Bandit), Bruno Ukmar (Spy), Cosimo Torino (Frank Mannino), Federico Zardi (Pisciotta’s Defense Counsel), Francesco Rosi (narration)
Durata: 123 minute
An: 1962
Gen: Crima/Drama/Istoric/Mister

Filmul – Salvatore Giuliano
Filmul urmărește viața celor implicați cu celebrul bandit sicilian Salvatore Giuliano.
Întorsăturile neclare și complicate dintre puterile guvernamentale, partidul independentist și mafia din Sicilia anilor ’40 culminează cu moartea lui Salvatore Giuliano.

Salvatore Giuliano (1962)