Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Thu, May 25th, 2023

Film – Şase poduri de traversat – Six Bridges to Cross (1955)

Şase poduri de traversat

poster Six Bridges to Cross (1955)Six Bridges to Cross, crimă, film-noir, film american, regia Joseph Pevney.
In rolurile principale: Tony Curtis, George Nader, Julie Adams.

The Great Brink’s Robbery a fost un jaf armat al clădirii Brink’s din North End din Boston, Massachusetts, pe 17 ianuarie 1950. Furtul de 2,775 milioane de dolari (31,3 milioane de dolari astăzi) a constat în 1.218.211,29 dolari în numerar și 1.557.183 dolari în cecuri, mandate și alte titluri de valoare. A fost la acea vreme cel mai mare jaf din istoria Statelor Unite și a fost numit „cjaful secolului”. Jaful a rămas nerezolvat timp de aproape șase ani, până când un membru al grupului înstrăinat Joseph O’Keefe a depus mărturie cu doar câteva zile înainte ca termenul de prescripție să fi expirat.
Dintre cele unsprezece persoane implicate în jaf, opt au fost condamnate la închisoare pe viață după un proces, iar alte două au murit înainte de a putea fi condamnate. Au fost recuterați mai puțin de 60.000 de dolari din cei peste 2,7 milioane de dolari furați.

Filmul Six Bridges to Cross (1955) se bazează pe faimosul jaf din 1950 de la Great Brink din Boston, Massachusetts, în care hoții au scapat cu aproximativ 2,5 milioane de dolari.

Caseta film Six Bridges to Cross (1955)
Titlul original: Six Bridges to Cross
Titlul alternativ: Seine letzte Chance / Hold-up – Le dévoyé / La police était au rendez-vous / La rapina del secolo / El robo del siglo / Atraco sin huellas / Million Dollar Holdup
Regia: Joseph Pevney
Scenariul: Sydney Boehm
Distributia: Tony Curtis (Jerry Florea), George Nader (Edward Gallagher), Julie Adams (Ellen Gallagher), Jay C. Flippen (Vincent Concannon), Sal Mineo (Jerry (a boy), Jan Merlin (Andy Norris), Richard Castle (Skids Radzevich), William Murphy (Red Flanagan), Kendall Clark (Mr. Sanborn), Don Keefer (Mr. Sherman), Harry Bartell (Father Bonelli), Tito Vuolo (Angie)
Durata: 96 minute
An: 1955
Gen: Crima/Drama/Thriller

Filmul – Şase poduri de traversat / Jaful secolului
Jerry Florea (Tony Curtis) plănuiește un jaf.
Povestea începe cu evenimentele care l-au determinat pe un tânăr Florea (Sal Mineo) să devină un escroc. Într-o zi, el este împușcat în timpul unui jaf și, ca urmare, un polițist amabil și soția sa îl iau sub aripa lor. De tânăr, îi păcălește și se preface că nu mai are intenții criminale și chiar obține un loc de muncă la Brinks. Ei nu știu că se pregătește să jefuiască instituția. Abia după ce el și gașca lui reușesc furtul, Florea își reconsideră acțiunile și încearcă să repare delictul.

Six Bridges to Cross (1955)