Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Tue, Mar 15th, 2011

Film Scufundarea Japoniei – Nippon Chinbotsu (1973) – vedeti aici filmul

Scufundarea Japoniei

 

poster Film Scufundarea Japoniei - Nihon Chinbotsu 1973 "Nippon Chinbotsu" (Scufundarea Japoniei), film japonez produs in anul 1973, regizat de Shiro Moritani.
Filmul este o ecranizare a romanului cu acelasi titlu, Scufundarea Japoniei, scris de Sakyo Komatsu in decursul a 9 ani.

In 1973, cand a fost prezentat in salile de cinema, in Japonia, filmul a produs o mare emotie asupra spectatorilor.

Caseta film Scufundarea Japoniei
Titlul original: Nippon Chinbotsu
Regia: Shiro Moritani
Scenariul: Shinobu Hashimoto, Sakyo Komatsu (romanul)
Distributia: Keiju Kobayashi (Dr. Tadokoro), Hiroshi Fujioka (Onodera Toshio), Ayumi Ishida (Abe Reiko), Rhonda Leigh Hopkins (Fran), Lorne Greene (Ambasadorul Warren Richards), Tetsuro Tamba (Primul Ministru Yamamoto), Andrew Hughes (Primul Ministru australian)..
Durata: 143 minute
An: 1973

FilmulScufundarea Japoniei
Extras
"Este evident că în viitorul apropiat Japonia se va scufunda. Cutremurul de zilele trecute din Golful Suruga a fost un astfel de semn. Rata probabilităţii este de 50% în următorii 30 de ani… şi 80% în 50 de ani.
Datorită mişcării plăcilor tectonice, platforma Pacifica de sub marea Japoniei se adună la marginea mantalei superioare. Placa acumulata este cunoscută sub numele de megalit. Odată ce depăşeşte o anumită dimensiune, se prăbuşeşte. Acest fenomen se numeşte "Prăbuşirea Megalitului".
Acest eveniment de proporţii va avea loc chiar sub Japonia. Arhipelahul japonez, situat la marginea plăcii va fi tras în ocean din cauza schimbărilor în scoarţa terestră.
Împreună cu numeroase cutremure şi erupţii vulcanice Japonia se va scufunda.."

vedeti in player filmul Scufundarea Japoniei – Nihon Chinbotsu
filmul are subtitrare in limba romana


Fapt important: in film apare o referire la zona Fukushima, unde astazi sunt amplasate centralele nucleare, Complexul nuclear Fukushima, situat la o distanţă de circa 240 de kilometri de Tokio..