Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sun, Jun 25th, 2023

Film – Serafina din Senlis – Séraphine (2008)

Serafina din Senlis

poster Seraphine (2008)Séraphine, dramă biografică, film Franța / Belgia, regia Martin Provost.
În rolurile principale: Yolande Moreau, Ulrich Tukur, Anne Bennent.
În anul 1912, colecționarul de artă german Wilhelm Uhde închiriază o locuință în Senlis pentru a se odihni și pentru a scăpa o vreme de agitația Parisului. Menajera lui Seraphine este o femeie simplă și neinstruită trecută de 40 de ani, care își petrece timpul liber vorbind cu păsările, insectele și copacii și transpunându-și ulterior sentimentele pe pânză..

Caseta film Séraphine
Titlul original: Séraphine
Regia: Martin Provost
Scenariul: Marc Abdelnour, Martin Provost
Distributia: Yolande Moreau (Séraphine Louis), Ulrich Tukur (Wilhelm Uhde), Anne Bennent (Anne-Marie Uhde), Geneviève Mnich (Madame Duphot), Nico Rogner (Helmut Kolle), Adélaïde Leroux (Minouche), Serge Larivière (Duval), Françoise Lebrun (Mother Superior), Anne Benoît (Madame Delonge)
Durata: 125 minute
An: 2008
Gen: Biografic/Drama

Filmul – Serafina din Senlis
..Întrucât este extrem de săracă, Seraphine își confecționează propriile vopsele din sânge de animale, noroi, vin sau ulei de candelă furat de la biserică. Invitat într-o seară la cină de către proprietăreasa lui – doamna Duphot, Wilhelm Uhde remarcă o pictură foarte frumoasă în sufrageria acesteia și află cu stupoare că este creația umilei Seraphine. Fascinat de talentul femeii, colecționarul de artă german o îndeamnă să persevereze, îi oferă bani pentru a avea mai mult timp liber în care să se dedice picturii și îi organizează o expozitie. Însă pe măsură ce Seraphine realizează pânze tot mai valoroase, puterea artei o împinge în brațele nebuniei.

Serafina din Senlis – Séraphine (2008)