Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Thu, Oct 14th, 2021

Film – Setea de aur – Lust for Gold (1949) Ida Lupino, Glenn Ford

poster Lust for Gold (1949)Lust for Gold aka Bonanza, western, film american, regia S. Sylvan Simon.
În rolurile principale: Ida Lupino, Glenn Ford, Gig Young.

Filmul Lust for Gold (distribuit de Columbia Pictures) povestește despre legendara mină de aur Lost Dutchman, cu Glenn Ford în rolul „olandezului” și Ida Lupino femeia pe care o iubește. Evenimentele istorice sunt prezentate ca petrecându-se în anii 1940 contemporani.
Filmul Lust for Gold (1949) s-a bazat pe cartea Thunder God’s Gold de Barry Storm. O parte din film a fost filmată la locația din Munții Superstiției din Arizona.

The Lost Dutchman’s Gold Mine (Mina de aur pierdută a olandezului) este, potrivit legendei, o mină bogată de aur ascunsă în sud-vestul Statelor Unite. Locația se crede, în general, că se află în Superstition Mountains (Munții Superstiției), lângă Apache Junction, la est de Phoenix, Arizona. Au fost multe povești despre cum să găsești mina și în fiecare an oamenii o caută. Unii au murit în această căutare.

Caseta film Lust for Gold
Titlul original: Lust for Gold
Titlul alternativ: Oro maldito / Le démon de l’or / La sete dell’oro / Жажда золота / For Those Who Dare / Superstition Mountain / La fiebre del oro
Regia: S. Sylvan Simon
Scenariul: Ted Sherdeman, Richard English
Distributia: Ida Lupino (Julia Thomas), Glenn Ford (Jacob ‘Dutch’ Walz), Gig Young (Pete Thomas), William Prince (Barry Storm),Edgar Buchanan (Wiser), Will Geer (Deputy Ray Covin), Paul Ford (Sheriff Lynn Early)
Durata: 90 minute
An: 1949
Gen: Aventura/Crima/Western

Filmul – Setea de aur / Pofta pentru aur / Pofta de aur
În anii 1870, nemilosul Jacob Walz (Glenn Ford) devine foarte bogat după ce a localizat o legendară mină de aur din Arizona și și-a asigurat proprietatea exclusivă prin uciderea partenerului său. Walz călătorește apoi la Phoenix, unde atrage atenția unei femei frumoase și iscusite pe nume Julia Thomas (Ida Lupino), care a aflat de faptele sale. În cele din urmă, Walz se îndrăgostește de Julia, neștiind că este deja căsătorită cu Pete (Gig Young), care își dorea şi el aurul.

Click aici pentru toate filmele western la magazinweb

Lust for Gold (1949)