Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sat, Jun 30th, 2018

Film – Sfinxul – Sphinx (1981) Lesley-Anne Down, Frank Langella

Sfinxul

poster Sphinx (1981)Sphinx, aventură, film american, regia Franklin J. Schaffner.
În rolurile principale: Lesley-Anne Down, Frank Langella.
Filmul Sphinx (1981) este o ecranizare după romanul Sphinx, scris de Robin Cook.

Erica Baron merge in Egipt pentru a cauta tezaurul disparut a lui Tutancamon. Odata ajunsa acolo, va descoperi o multime de secrete si mistere care ii vor face misiunea si mai grea.

Caseta film Sphinx
Titlul original: Sphinx
Regia: Franklin J. Schaffner
Scenariul: John Byrum
Distributia: Lesley-Anne Down (Erica Baron), Frank Langella (Akmed Khazzan), Maurice Ronet (Yeon), John Gielgud (Abdu-Hamdi), Vic Tablian (Khalifa), Martin Benson (Mohammed), John Rhys-Davies (Stephanos Markoulis), Nadim Sawalha (Gamal), Tutte Lemkow (Tewfik), Saeed Jaffrey (Selim), Eileen Way (Aida), William Hootkins (Don), James Cossins (Lord Carnarvon), Victoria Tennant (Lady Carnarvon), Behrouz Vossoughi (Menephta, The Royal Architect)
Durata: 118 minute
An: 1981
Gen: Aventura/Mister/Thriller

Filmul – Sfinxul
Erica Baron, egiptolog dedicat, cercetează o lucrare despre arhitectul-șef al faraonului Seti. La scurt timp după sosirea sa la Cairo, este martoră la uciderea brutală a unui vânzător de artă fără scrupule Abdu-Hamdi, se întâlnește cu un jurnalist francez pe nume Yeon și se împrietenește cu Akmed Khazzan, cel care conduce divizia de antichități a Organizației Națiunilor Unite. Atunci când călătoriile Ericăi o duc în Valea Regilor din Luxor pentru a căuta un mormânt despre care există informații că ar fi plin de comori, ea însăși devine ținta vânzătorilor de antichități de pe piața neagră care sunt determinați să păstreze bogățiile pentru ei înșiși.

Sfinxul – Sphinx (1981) subtitrat