Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Mon, Jun 12th, 2023

Film – Situl – The Dig (2021)

Situl

The Dig (2021)The Dig, dramă, film Marea Britanie, regia Simon Stone.
In rolurile principale: Carey Mulligan, Ralph Fiennes, Lily James.

Filmul se bazează pe romanul istoric The Dig, scris de John Preston

Sutton Hoo este locul a două cimitire medievale timpurii care datează din secolele VI-VII, lângă orașul englez Woodbridge. Arheologii au excavat zona din 1938, când a fost descoperită o navă mormânt, care conținea o mulțime de artefacte anglo-saxone. Situl este important în stabilirea istoriei regatului anglo-saxon din East Anglia.

Caseta film The Dig (2021)
Titlul original: The Dig
Regia: Simon Stone
Scenariul: Moira Buffini
Distributia: Carey Mulligan (Edith Pretty), Ralph Fiennes (Basil Brown), Lily James (Peggy Piggott), Johnny Flynn (Rory Lomax), Ben Chaplin (Stuart Piggott), Ken Stott (Charles Phillips), Archie Barnes (Robert Pretty), Monica Dolan (May Brown)
Durata: 112 minute
An: 2021
Gen: Biografic/Drama/Istoric

Filmul – Situl
În 1939, proprietara terenurilor din Suffolk, Edith Pretty, angajează un arheolog-excavator autodidact local Basil Brown pentru a aborda mormanele mari de la moșia ei rurală din Sutton Hoo, lângă Woodbridge. La început, ea îi oferă aceiași bani pe care i-a primit de la Muzeul Ipswich, salariul agricol, dar el spune că este inadecvat; așa că își mărește oferta cu 12% la 2 lire sterline pe săptămână (aproximativ 120 lire sterline în 2020), pe care el o acceptă.

Foștii săi angajatori încearcă, fără succes, să-l convingă pe Brown să lucreze la o vilă romană pe care o consideră mai importantă. Ei îl ignoră pe Brown, care a părăsit școala la vârsta de 12 ani, când sugerează că movilele ar putea fi mai degrabă anglo-saxone decât epoca mai obișnuită a vikingilor.
Lucrând cu asistenți de la moșia lui Pretty, Brown excava încet cele mai promițătoare dintre movile. Într-o zi, șanțul se prăbușește peste el, dar l-au scos la timp. Între timp, el petrece mai mult timp cu Edith, o văduvă, și cu tânărul ei fiu Robert, găsind cu ei un interes comun pentru arheologie și astronomie..

The Dig (2021)