Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Tue, Oct 7th, 2014

Film – Spre iad și înapoi – To Hell and Back (1955)

poster To Hell and Back (1955) To Hell and Back, film american de razboi, film aparut in 1955, regia Jesse Hibbs.
In rolurile principale: Audie Murphy, Marshall Thompson, Charles Drake.
Filmul To Hell and Back (1955) se bazează pe romanul autobiografic To Hell and Back, scris in 1949, în care este descrisă experiența trăită de Murphy ca soldat în al doilea război mondial, în armata SUA. La scierea cărții, Murphy a fost ajutat de prietenul său David “Spec” McClure, care a servit în Army’s Signal Corps.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Audie Leon Murphy, a trăit între 20 iunie 1925 – 28 Mai 1971, fiind unul dintre cei mai decorați soldați combatanți americani din Al II-lea Război Mondial.
La vârsta de 19 ani, Murphy a fost decorat cu Medal of Honor (Medalia de Onoare), după ce a ținut în loc, singur, timp de o oră, o întreagă companie germană, la Poche de Colmar (Colmar Pocket), Franța, în ianuarie 1945, conducând apoi un contraatac de succes în care a fost rănit.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Caseta film To Hell and Back
Titlul original: To Hell and Back
Regia: Jesse Hibbs
Scenariul: Gil Doud, Audie Murphy
Distributia: Audie Murphy (Audie Murphy, el insusi), Marshall Thompson (Soldat/Corporal Johnson), Charles Drake (Soldat Brandon), Jack Kelly (Sergent Kerrigan), Gregg Palmer (Locotenent Manning), Paul Picerni (Caporal Valentino), David Janssen (Locotenent Lee), Richard Castle (Soldat Kovak), Bruce Cowling (Capitan Marks), Paul Langton (Colonel Howe), Art Aragon (Sanchez), Felix Noriego (Swope), Denver Pyle (Thompson), Brett Halsey (Saunders), Susan Kohner (Maria), Anabel Shaw (Helen)..
Durata: 106 minute
An: 1955
Gen: Actiune/Biografic/Drama/Romantic/Razboi

FilmulSpre iad si inapoi
După o copilărie foarte grea în care a trebuit să muncească de la o vârstă fragedă pentru a-şi ajuta părinţii, acum tânărul Audie Murphy ajunge ca la vârsta de 17 ani să devină capul familiei, el trebuind să aibă grijă de fraţii şi surorile sale odată cu moartea mamei.
După atacul japonez de la Pearl Harbor din decembrie 1941 şi intrarea SUA în război, Audie se hotăreşte să se înroleze în armată. Având încă o faţă de copil, este respins de marină, de puşcaşii marini şi de paraşutişti, însă în cele din urmă este acceptat ca simplu infanterist şi trimis în Nordul Africii în luptele contra forţelor Axei. Tot datorită aspectului său fizic mult prea tineresc este oarecum protejat de superiorii săi care-i dau doar sarcini uşoare, însă dorinţa de a deveni combatant i se îndeplineşte odată cu debarcarea pe plajele din Sicilia.
(intamplari adevarate, filme de razboi, al doilea razboi mondial, film biografic, Italia, medal of honor, eroism, politia militara, ranit in actiune, tanc, tunuri, bombardament, lupta, razboiul din Italia, Batalia de la Anzio, tommy gun, mp 40 machine gun, bazooka, m1 rifle)