Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Fri, Mar 24th, 2023

Film – Strălucire – Glitter (2001) Mariah Carey

poster Glitter (2001)Glitter, dramă romantică, film american, regia Vondie Curtis Hall.
În rolurile principale: Mariah Carey, Eric Benét, Max Beesley.
Chiar daca exista multe asemanari intre Mariah Carey si Billie Frank, personajul interpretat de ea, Stralucire nu este un film autobiografic. Este povestea unei fete talentate care creste intr-un orfelinat si care in cele din urma ajunge sa-si implineasca visul de a canta pe scena de la Madison Square Garden.

Actiunea se petrece la inceputul anilor ’80, cand Billie Frank (Mariah Carey) si prietenele ei, Louise (Da Brat) si Roxanne (Tia Texada), incearca sa-si faca un nume pe scena cluburilor din New York. Cele trei fete – care au crescut impreuna intr-un orfelinat – au o trupa, dar ca sa supravietuiasca sunt nevoite sa accepte diverse slujbe de acompaniatoare vocale..

Caseta film Glitter
Titlul original: Glitter
Regia: Vondie Curtis Hall
Scenariul: Cheryl L. West
Distributia: Mariah Carey (Billie Frank), Isabel Gomes (young Billie), Max Beesley (Julian “Dice” Black), Terrence Howard (Timothy Walker), Da Brat (Louise), Lindsey Pickering (young Louise), Tia Texada (Roxanne), Courtnie Beceiro (young Roxanne), Eric Benét (Rafael), Valarie Pettiford (Lillian Frank), Ann Magnuson (Kelly), Dorian Harewood (Guy Richardson), Grant Nickalls (Jack Bridges), Padma Lakshmi (Sylk), Kim Roberts (Miss Wilson), Bill Sage (Mr. Frank)
Durata: 104 minute
An: 2001
Gen: Drama/Muzica/Romantic

Filmul – Strălucire
..Vocea lui Billie este la un moment dat remarcata de Julian Dice, un DJ care o ajuta sa se lanseze. Billie castiga in scurta vreme o faima care depaseste toate asteptarile, iar celebritatea o arunca intr-o lume cu totul noua in care convietuiesc intr-o permanenta concurenta prieteni, dusmani, paraziti si oportunisti – o lume pe care filmul reuseste sa o descrie foarte pitoresc. Faima schimba totul in viata ei si in primul rand relatia cu Dice, devenit intre timp producatorul si iubitul ei si care, coplesit de celebritatea partenerei lui, se simte lasat intr-un con de umbra. Relatia lor se schimba si se incarca de frustrari, dar nu asta e singura ei problema. Billie isi da seama ca stralucirea nu poate fi unicul ei scop in viata.

Strălucire – Glitter (2001)