Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Mon, Aug 6th, 2018

Film – Strălucirea – The Shining (1980) Jack Nicholson / Stanley Kubrick

Strălucirea

poster The Shining (1980)The Shining, horror, film american, regia Stanley Kubrick.
În rolurile principale: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Scatman Crothers.
Jack Torrance (Jack Nicholson), un alcoolic care vrea să se lase de băutură, îi ia cu sine pe soția sa Wendy (Shelley Duvall) și pe fiul lor Danny (Danny Lloyd) în hotelul Overlook, o clădire luxoasă din Munții Stâncoși de care a fost angajat să aibă grijă în afara sezonului turistic.

Caseta film The Shining
Titlul original: The Shining
Regia: Stanley Kubrick
Scenariul: Stanley Kubrick, Diane Johnson
Distributia: Jack Nicholson (Jack Torrance), Shelley Duvall (Wendy Torrance), Danny Lloyd (Danny Torrance), Scatman Crothers (Dick Hallorann), Barry Nelson (Stuart Ullman), Philip Stone (Grady), Joe Turkel (Lloyd), Anne Jackson (Doctor), Tony Burton (Larry Durkin), Lia Beldam (Young Woman in Bath), Billie Gibson (Old Woman in Bath)..
Durata: 114 minute
An: 1980
Gen: Drama/Horror

Filmul – Strălucirea
Pe măsură ce săptămânile trec, fiecare membru al familiei are episoade de halucinații terifiante. Danny, înzestrat cu puteri psihice deosebite, este primul care își dă seama că hotelul a fost scena unor crime sângeroase cu mulți ani înainte. Apoi, Jack începe să se afunde tot mai adânc în nebunie. Deși nu-și recunoaște crizele, cu fiecare halucinație, comportamentul devine din ce în ce mai instabil, mai violent și mai brutal. Derutată de atitudinea interiorizată a lui Danny și de purtarea iraționala a lui Jack, Wendy este ultima care rezistă. În final ea devine dureros de conștientă de pericolul care îl amenință și, în ciuda spaimei sale isterice, reușește să supraviețuiască împreună cu copilul.

Strălucirea – The Shining (1980) subtitrat