Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Thu, Sep 30th, 2010

Film – Submarinul – Das Boot (1981)

Submarinul

 

poster film submarinul - das boot Realizat in 1981 de regizorul Wolfgang Petersen, filmul este o adaptare cinemografica dupa cartea cu acelasi nume “Das Boot” a scriitorului Lothar-Günther Buchheim.

Romanul Das Boot, a fost publicat in anul 1976, fiind primul roman al lui Lothar-Günther Buchheim (romancier, pictor, fotograf si editor, Buchheim a trait intre anii 1918-2007).

Filmul relateaza povestea oarecum romantata a submarinului german U-96 si a eroicului sau echipaj in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Hans-Joachim Krug, care a fost ofiter de rangul I pe submarinul german U-219, a participat la realizarea filmului “Submarinul” (Das Boot) in calitate de consultant.

Scenele de debut si de final ale filmului au fost realizate la baza de submarine de la La Rochelle.

Caseta film Das Boot
Titlul original: Das Boot
Regia: Wolfgang Petersen
Scenariul: Wolfgang Petersen
Distributia: Jürgen Prochnow (Capitanul Hans-Jurgen), Otto Sander (Phillip Thomsen), Herbert Grönemeyer (Locotenentul Werner), Erwin Leder (Johann), Martin May (Ullman), Ralf Richter, Konrad Becker, Klaus Wennemann, Jan Fedder
Durata: 208 minute
An: 1981

 

Filmul – Das Boot
În portul La Rochelle, în toamna anului 1941, flota germană de submarine se pregăteşte să iasa in larg . Ofiţerii şi marinarii sărbătoresc plecarea, dar comandantul submarinului U-96 rămâne calm, retras, in asteptarea luptei care va urma.
După câteva zile pe mare, U-96 este fortat de canonada unui distrugator sa se retraga. La bordul submarinului se instaleaza anxietatea si frica. Deodată, o explozie uriaşă se face auzita.
U-96 a fost lovit, insa echipajul reuseste sa repare stricaciunile si sa se intoarca la La Rochelle. Aici ofiterii primesc ordinul de deplasare catre portul mediteranean La Spezia..

 

Submarinul – Das Boot (1981)