Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Mon, Aug 31st, 2015

Film – Suita franceză – Suite Française (2014)

Suita franceză

poster Suite Française (2014) Suite française, co-productie franco-anglo-belgiana, film aparut in 2014, regia Saul Dibb.
In rolurile principale: Michelle Williams, Kristin Scott Thomas, Margot Robbie.
Filmul Suite Française (2014) este o adaptare cinematografica dupa romanul Suite Française, scris de Irène Némirovsky.

Caseta film Suite Française
Titlul original: Suite Française
Titlul alternativ: Suite francesa, Французская сюита, Γαλλική σουίτα
Regia: Saul Dibb
Scenariul: Matt Charman, Saul Dibb
Distributia: Michelle Williams (Lucille Angellier), Kristin Scott Thomas (Madame Angellier), Matthias Schoenaerts (Comandantul Bruno von Falk), Sam Riley (Benoit), Ruth Wilson (Madeleine), Lambert Wilson (Vicontele de Montmort), Margot Robbie (Celine), Alexandra Maria Lara, Harriet Walter (Vicontesa de Montmort), Eileen Atkins (Denise Epstein), Tom Schilling (Kurt Bonnet), Deborah Findlay (Madame Joseph), Cédric Maerckx (Gaston Angellier)
Durata: 107 minute
An: 2014
Gen: Drama/Romantic/Razboi

Filmul – Suita franceza
Al Doilea Război Mondial, anul 1940, în Franța ocupată de Germania.
După înfrângerea din mai-iunie 1940, Lucille Angellier așteaptă vești despre soțul său Gaston, prizonier în Germania. Lucille locuiește împreună cu mama vitregă în cea mai frumoasă casă dintr-un oraș mic din centrul Franței.
Încă de la sosirea germanilor, tânărul comandant Bruno von Falk, om de cultură și muzician, este găzduit în casa celor două femei. Treptat, Lucille se simte atrasă de el.
– – – – – – – – – – – – – – – –
Extras:
Paris, 3 iunie 1940, Bussy, centrul Franţei, o săptămână mai târziu. Începuse cu o furtună în iunie. În zilele de dinainte, bombele germane căzuseră la marginea Parisului pentru prima dată.
Oameni înspăimântaţi fugeau din Paris oricum puteau. Dar adânc în zonele rurale, războiul încă se simţea foarte departe, iar eu rămăsesem preocupată de războiul pe care-l purtam deja, mult mai aproape de casă.
…………………………..
“Suite Francaise” a fost scrisă în secret în timpul ocupaţiei naziste din Franţa. Nu a fost niciodată terminată. În 1942, autoarea sa, Irene Nemirovsky a fost arestată pentru că era evreică şi a murit în Auschwitz. Manuscrisul ei a rămas necitit într-o valiză aproape şase ani, până când a fost descoperit de fiica sa.
“Suite Francaise” a fost în cele din urmă publicat în 2004 şi a devenit un bestseller mondial.
“Este un sentiment extraordinar să-mi readuc mama la viaţă. Asta demonstrează că naziştii nu au reuşit să o ucidă cu adevărat. Nu este o răzbunare, ci o victorie.” Denise Epstein-Dauple, fiica Irenei Nemirovsky.

Filmul Suita franceză – Suite Française (2014) subtitrat

Filme regizate de Saul Dibb:
Bullet Boy (2004), The Line of Beauty (2006), The Duchess (2008), Suite Française (2015).