Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Wed, Jun 23rd, 2021

Film – Tăcerea – Chinmoku (1971) David Lampson, Don Kenny, Tetsuro Tamba

poster Chinmoku (1971)Chinmoku (沈黙), dramă istorică, film japonez, regia Masahiro Shinoda.
În rolurile principale: David Lampson, Don Kenny, Tetsurō Tamba.
Temele filmului analizează conflictul dintre natura umană și cerințele divine și compatibilitatea lor, scopul vieții, interacțiunea cu nevoile emoționale, suferința și mulțumirea. Stilul de povestire pe care îl folosește filmul este circumstanțial și descrie luptele vieții, prezentarea alegorică și teologia creștină. Este prima dintre cele două adaptări cinematografice ale romanului, urmate de un film cu același nume (Silence din 2016) în regia lui Martin Scorsese.

La începutul secolului XVI, Martin Luther a devenit faimos. El a criticat Biserica Catolică de la Roma, atacând cu îndârjire Biserica şi clerul. Ruptura produsă de protestanţi a provocat o criză religioasă în Europa.
În 1534, în Spania, Ignaţiu de Loyola a fondat Societatea lui Isus. Aceasta a reflectat
criza din catolicism. Ei au luptat să rezidească Biserica şi şi-au extins lucrarea dincolo de graniţele Europei.
În anul 1549, în fruntea unor trupe înarmate cu arme de foc, Francisco Xavier a debarcat pe ţărmul sudic al Japoniei. 30 de ani mai târziu, în Japonia existau mai mult de 200 de biserici, 75 de preoţi şi 300.000 de credincioşi. Răspândirea rapidă a acestei noi religii aduse odată cu arme de foc a produs îngrijorarea celor care guvernau în Japonia.
Exemplele oferite de cultura occidentală au semănat frică în inimile conducătorilor.
Noua religie a fost reprimată. Perioada dintre sfârşitul secolului XVI şi mijlocul secolului XVII, a fost amară şi grea pentru creştinii japonezi. Nenumăraţi preoţi, călugări şi credincioşi au fost ucişi. Mulţi alţii au dispărut.
Padre Ferreira se număra printre aceştia din urmă.

Caseta film Chinmoku
Titlul original: 沈黙
Regia: Masahiro Shinoda
Scenariul: Shūsaku Endō, Masahiro Shinoda
Distributia: David Lampson (Sebastian Rodrigo), Don Kenny (Francisco Garrpe), Tetsurō Tamba (Cristóvão Ferreira), Mako Iwamatsu (Kichijiro), Rokko Toura (The Interpreter), Eiji Okada (Inoue), Yoshi Katō (Old Man), Noboru Matsuhashi (Mokichi), Shima Iwashita (Kiku), Yûsuke Takita (Ichizo)..
Durata: 129 minute
An: 1971
Gen: Drama/Istoric

Filmul – Tacerea
În secolul al XVII-lea, doi preoți iezuiți portughezi, Rodrigo și Garrpe, călătoresc în Japonia pentru a face prozelitism, unde creștinismul este interzis oficial. De asemenea, își caută mentorul, Ferreira, cu care au pierdut contactul cu cinci ani înainte și presupun că este închis. Rodrigo este patronator și Garrpe este precaut. Cei doi preoți sunt copleșiți de primirea pe care o primesc în Japonia, dar uneori își doresc mâncarea și confortul de acasă.

Ei călătoresc în satul lui Kichijiro, omul care i-a introdus în Japonia din China. Întorcându-se, aud că au sosit oficialii pentru a-i prinde pe preoți. După ce mulți dintre credincioșii ascunși sunt luați prizonieri, cei doi preoți decid să plece, dar se separă. Kichijiro îl găsește pe Rodrigo și se alătură lui; îi mărturisește lui Rodrigo că este o persoană slabă și familia sa a fost sacrificată pentru că a fost creștină.

Oamenii magistratului Nagasaki Inoue îl capturează pe Rodrigo și aruncă 300 de bucăți de argint către Kichijiro (care amintește de Iuda Iscariotul). Ulterior dă banii unei prostituate pentru sprijin emoțional..

Chinmoku (1971)