Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sun, Aug 7th, 2011

Film – Tatuajul – Le tatoué (1968)

Tatuajul

 

poster Film - Tatuajul (1968) - Le tatoué Le tatoue, film de comedie, coproductie franco-italiana, film aparut in 1968 in regia lui Denys de La Patellière.
In rolurile principale: Jean Gabin si Louis de Funès. Dupa filmele Napoléon (1954), La Traversée de Paris (1956) si Le Gentleman d’Epsom (1962), filmul “Le tatoué” a fost a patra si ultima intalnire cinematografica dintre Jean Gabin si Louis De Funès.
Filmul Le tatoué (Tatuajul), ecranizare dupa romanul “Gégène le tatoué”, scris de Alphonse Boudard.

Caseta film Tatuajul
Titlul original: Le tatoué (titlul alternativ: The Tattooed One)
Regia: Denys de La Patellière
Scenariul: Pascal Jardin
Distributia: Jean Gabin (Contele Enguerand, Louis, Marie de Montignac alias Legrain legionarul), Louis de Funès (Félicien Mézeray), Paul Mercey (Maurice Pello), Jo Warfield (Larsen), Donald von Kurtz (Smith), Dominique Davray (Suzanne Mézeray), Pierre Tornade (brigadier), Yves Barsacq, Ibrahim Seck (valetul lui Mézeray), Henri Virlojeux (domnul Dubois), Hubert Deschamps (profesorul Mortemont), Patrick Préjean (detectivul), Pierre Maguelon (al doilea detectiv), Lyne Chardonnet (Valérie Mézeray), Pierre Guéant (Richard Mézeray), Jean-Pierre Darras (Lucien), Michel Barbey (pilot de elicopter), Jacques Richard (hotul de la castel), Jacky Blanchot (al doilea hot), Jack Bérard (al treilea hot), Michel Tureau (realizator de televiziune), Danielle Durou (Justine Pello)..
Durata: 85 minute
An: 1968
Limba film: franceza

Filmul – Tatuajul
Domnul Félicien Mezeray este un afacerist fara scrupule care s-a imbogatit din comertul cu pictura naiva. Intr-o zi, pe cand se afla la pictorul Dubois, il intalneste pe Legrain, un batran legionar venit sa i se faca portretul, si care poarta pe pielea spatelui un tatuaj autentic facut de Modigliani.
Am vazut, mi-a placut, am vandut – hotaraste pe loc domnul Mezeray cu privire la tatuaj, sperand sa obtina mai multe sute de milioane prin revinderea tatuajului catre doi colectionari americani: Smith si Larsen.
Dar, fostul militar in Legiunea Straina, Legrain, nu-si vinde pielea sau, cel putin, nu asa cu una cu doua.. Se pune la cale o intelegere intre afaceristul Mezeray si vanzatorul tatuajului, Legrain, prin care se hotaraste redecorarea integrala a casei de la tara contra tatuajului de arta. Numai ca, exista o smecherie: casa nu prea e casa, e un ditamai castel medieval din secolul al XI-lea, iar Legrain este in realitate ultimul Conte de Montignac.
Mezeray nu se da batut, vrea cu orice pret tatuajul cu piele cu tot, si se va ocupa de renovarea castelului.
Insa, la castel, noaptea, sobolanii sunt nervosi.. iar hotii sunt pusi pe rele. Are loc o urmarire a raufacatorilor prin catacombele castelului.
Explozii de grenade si focuri de arme automate contra hotilor care, surprinsi asupra faptului, sunt inchisi in temnita castelului: “un tărâm al vrăjitorilor şi criminalilor”.
Viata la castelul Montignac se desfasoara dupa reguli stricte: ziua se incepe cu “Inaltarea Drapelului” si cantarea la trompeta a onorului. “Sase pasi in spate, Prezentati arm’ !”..

Filmul Tatuajul – Le tatoué (1968) subtitrat