Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sun, Apr 16th, 2023

Film – Tensiune – Tension (1949)

Share This

Tensiune

poster Tension (1949)Tension, film-noir, crimă, film american, regia John Berry.
In rolurile principale: Richard Basehart, Audrey Totter, Cyd Charisse.

Un farmacist blând își creează o identitate alternativă sub care plănuiește să-l ucidă pe vânzătorul de băuturi alcoolice care a devenit iubitul soției sale.

Caseta film Tension (1949)
Titlul original: Tension
Regia: John Berry
Scenariul: Allen Rivkin
Distributia: Richard Basehart (Warren Quimby, aka Paul Sothern), Audrey Totter (Claire Quimby), Cyd Charisse (Mary Chanler), Barry Sullivan (Police Lt. Collier Bonnabel), Lloyd Gough (Barney Deager), Tom D’Andrea (Freddie, the counter man at Coast to Coast drugstore), William Conrad (Police Lt. Edgar “Blackie” Gonsales), Tito Renaldo (Narco, Deager’s houseboy)
Durata: 91 minute
An: 1949
Gen: Crima/Drama

Filmul – Tensiune
Locotenentul de poliție Collier Bonnabel de la departamentul de omucideri explică la cameră că nu cunoaște decât o singură modalitate de a rezolva un caz: făcând presiuni asupra tuturor suspecților, jucându-se cu punctele lor forte și slabe, până când unul dintre ei cedează sub tensiune. Apoi citează un caz de crimă care îl implică pe Warren Quimby.
În flashback, timidul cu ochelari Quimby, manager de noapte al farmaciei de 24 de ore Coast-to-Coast din Culver City, este căsătorit cu Claire, care îi este adesea infidelă. Fiind strângător, el își poate permite și este dispus să cumpere o casă drăguță în suburbii, dar ea nu e deloc impresionată, refuzând chiar să vadă casa..

Tension (1949)