Filme vechi, filme subtitrate online, filme romanesti, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Thu, Aug 20th, 2015

Film – Tess – Tess (1979)

Tess

poster Tess (1979) Tess, 3 premii şi 3 nominalizări Oscar, 2 premii şi 2 nominalizări Globul de Aur, un premiu şi 2 nominalizări BAFTA, drama, co-productie franco-britanica, film aparut in 1979, regia Roman Polanski.
In rolurile principale: Nastassja Kinski, Peter Firth, Leigh Lawson.
Filmul Tess (1979) este o adaptare cinematografica dupa romanul Tess of the d’Urbervilles, scris de Thomas Hardy, roman publicat in anul 1891.

Caseta film Tess
Titlul original: Tess
Regia: Roman Polanski
Scenariul: Gérard Brach, Roman Polanski
Distributia: Nastassja Kinski (Tess Durbeyfield), Peter Firth (Angel Clare), Leigh Lawson (Alec Stokes-d’Urberville), John Collin (John Durbeyfield), Rosemary Martin (Doamna Durbeyfield), Carolyn Pickles (Marian), Richard Pearson (Vicar din Marlott), David Markham (Reverend Clare), Pascale de Boysson (Doamna Clare)..
Durata: 186 minute
An: 1979
Gen: Drama/Romantic

Premiile filmului Tess (1979)
Premii Oscar 1981: Cele mai bune costume – Anthony Powell; Cea mai buna scenografie; Cea mai buna imagine.
Premii Globul de Aur 1981: Globul de Aur pentru cel mai bun film strain; Globul de Aur pentru cea mai buna actrita debutanta a anului – Nastassja Kinski.
Premii BAFTA 1982: Premiul BAFTA pentru cea mai bună imagine.

actrita Sharon Tate

Actrița Sharon Tate

 Regizorul Roman Polanski a conceput filmul în memoria soției sale, Sharon Tate, care lăsase la căpătâi un exemplar al cărții lui Thomas Hardy, având o notă în care spunea că s-ar putea face un film bun, înainte ca ea să plece la Los Angeles, să nască.
Cîteva luni mai tîrziu, la 9 august 1969 Sharon este asasinată: ea, copilul ei nenăscut, și patru prieteni au fost omorîți de membri unei comunități conduse de Charles Manson.
Filmul Tess este dedicat lui Sharon Tate, cu mențiunea « To Sharon », la începutul filmului.
Sharon era considerată în acel timp ca una dintre cele mai frumoase femei din lume, ea fiind simbolul frumuseții anilor 1960 (Swinging Sixties).

Filmul – Tess
Dorset, Anglia, in secolul al XIX-lea, perioada victoriana.
Tess este o fata de la tara, al carei tata, John Durbeyfield, descopera ca este descendentul unei familii aristocrate, d’Urberville. Dorind ca fiica sa sa duca o viata mai buna, acesta o trimite pe Tess sa locuiasca la conacul acestei familii, dar este dezamagit sa afle ca acestia nu sunt in realitate cine pretind, ci doar o familie care a cumparat titlul nobiliar. Tess este violata de Alec, varul sau, care s-a indragostit de ea, fapt ce o face pe Tess sa se intoarca acasa, unde naste si copilul rezultat in urma violului, dar care ulterior moare..

Filmul Tess (1979) subtitrat


About the Author

Filme vechi, filme subtitrate, filme romanesti, documentare, filme de Oscar.