Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Thu, Aug 20th, 2015

Film – Tess – Tess (1979)

Tess

poster Tess (1979) Tess, 3 premii şi 3 nominalizări Oscar, 2 premii şi 2 nominalizări Globul de Aur, un premiu şi 2 nominalizări BAFTA, drama, co-productie franco-britanica, film aparut in 1979, regia Roman Polanski.
In rolurile principale: Nastassja Kinski, Peter Firth, Leigh Lawson.
Filmul Tess (1979) este o adaptare cinematografica dupa romanul Tess of the d’Urbervilles, scris de Thomas Hardy, roman publicat in anul 1891.

Caseta film Tess
Titlul original: Tess
Regia: Roman Polanski
Scenariul: Gérard Brach, Roman Polanski
Distributia: Nastassja Kinski (Tess Durbeyfield), Peter Firth (Angel Clare), Leigh Lawson (Alec Stokes-d’Urberville), John Collin (John Durbeyfield), Rosemary Martin (Doamna Durbeyfield), Carolyn Pickles (Marian), Richard Pearson (Vicar din Marlott), David Markham (Reverend Clare), Pascale de Boysson (Doamna Clare)..
Durata: 186 minute
An: 1979
Gen: Drama/Romantic

Premiile filmului Tess (1979)
Premii Oscar 1981: Cele mai bune costume – Anthony Powell; Cea mai buna scenografie; Cea mai buna imagine.
Premii Globul de Aur 1981: Globul de Aur pentru cel mai bun film strain; Globul de Aur pentru cea mai buna actrita debutanta a anului – Nastassja Kinski.
Premii BAFTA 1982: Premiul BAFTA pentru cea mai bună imagine.

actrita Sharon Tate

Actrița Sharon Tate

 Regizorul Roman Polanski a conceput filmul în memoria soției sale, Sharon Tate, care lăsase la căpătâi un exemplar al cărții lui Thomas Hardy, având o notă în care spunea că s-ar putea face un film bun, înainte ca ea să plece la Los Angeles, să nască.
Cîteva luni mai tîrziu, la 9 august 1969 Sharon este asasinată: ea, copilul ei nenăscut, și patru prieteni au fost omorîți de membri unei comunități conduse de Charles Manson.
Filmul Tess este dedicat lui Sharon Tate, cu mențiunea « To Sharon », la începutul filmului.
Sharon era considerată în acel timp ca una dintre cele mai frumoase femei din lume, ea fiind simbolul frumuseții anilor 1960 (Swinging Sixties).

Filmul – Tess
Dorset, Anglia, in secolul al XIX-lea, perioada victoriana.
Tess este o fata de la tara, al carei tata, John Durbeyfield, descopera ca este descendentul unei familii aristocrate, d’Urberville. Dorind ca fiica sa sa duca o viata mai buna, acesta o trimite pe Tess sa locuiasca la conacul acestei familii, dar este dezamagit sa afle ca acestia nu sunt in realitate cine pretind, ci doar o familie care a cumparat titlul nobiliar. Tess este violata de Alec, varul sau, care s-a indragostit de ea, fapt ce o face pe Tess sa se intoarca acasa, unde naste si copilul rezultat in urma violului, dar care ulterior moare..

Filmul Tess (1979) subtitrat