Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Fri, Jan 19th, 2018

Film – The Cove (2009) documentar delfini Taiji – Japonia

poster the cove Film The Cove 2009 documentar delfini Taiji – Japonia

The Cove, film documentar american produs în 2009, care prezintă  masacrele anuale asupra delfinilor din Parcul National Taiji, Wakayama, constituie punctul de vedere al unei campanii care se opune vînării delfinilor.
Filmul subliniaza faptul ca numarul delfinilor ucisi in Taiji este de cateva ori  mai mare decat al balenelor omorate in Oceanul Antarctic, raportand o cifra anuala  de 23.000 de delfini sacrificati in industria Japoneza de valorificare a balenelor.
Delfinii aflati in migratie sunt indreptati fortat catre o laguna ascunsa. Aici  sunt prinsi in plase si ucisi cu sabii si cutite la bordul unor mici nave de  pescuit.
Pentru anumite filmari speciale au fost folosite camere cu termoviziune si camere  disimulate.

Caseta film The Cove – Laguna
Regia: Louie Psihoyos
Cu participarea: Scott Baker (biolog), Joe Chisholm, Mandy-Rae Cruickshank, Charles Hambleton, Simon Hutchins, Kirk Krack, Isabel Lucas, Ric O’Barry, Roger Payne, John Potter, Louie Psihoyos, Dave Rastovich, Paul Watson.
Durata: 91 minute

In film este descris si modul in care Japonia intelege sa-si atraga, prin influenta de capital si coruptie la nivel inalt, simpatia si voturile unor tari slab dezvoltate.

CERCETARE
Inca din anul 2000, cercetatorii japonezi, cum ar fi Tetsuya Endo profesor la Universitatea Hokkaido, au descoperit in carnea delfinilor si balenelor oferita consumului public, concentratii inalte si nepermise de mercur. Carnea astfel consumata determina boli grave.

Extras din film:
“Un delfin exploatat cum trebuie, poate aduce un profit de un milion dolari pe an. Daca le stai in drum, iar eu le-am stat in drum, pot deveni foarte periculosi. Jane Tipson a fost ucisa. Este a doua colega omorata cu care am lucrat.
Prima a fost Jenny May. Incercam sa oprim traficul cu delfini din Rusia… Au urmarit-o pe plaja si au strangulat-o cu propria curea.[…]”

The Cove (2009) subtitrat