Filme vechi, filme subtitrate online, filme romanesti, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Tue, Sep 11th, 2018

Film – The Doors (1991) Val Kilmer, Meg Ryan

The Doors

poster The Doors (1991)The Doors, biografic, film american, regia Oliver Stone.
În rolurile principale: Val Kilmer, Meg Ryan, Kevin Dillon.
Biografia celebrului Jim Morrison, vocalistul formatiei The Doors, care a revolutionat scena rock la sfarsitul anilor ’60-inceputul anilor ’70. Marcat in copilarie de vederea unor indieni raniti intr-un accident, poetul Jim se grupeaza cu Ray, coleg la scoala de film din California, si infiinteaza formatia The Doors, cu ajutorul lui John si a lui Robby. Succesul apare repede datorita carismei lui Morrison si a originalitatii muzicii, dar vanzarile de albume cresc proportional cu excesele dificilului artist, a carui personalitate boema pune in pericol destinul formatiei.

Caseta film The Doors
Titlul original: The Doors
Regia: Oliver Stone
Scenariul: J. Randal Johnson, Oliver Stone
Distributia: Val Kilmer (Jim Morrison), Kevin Dillon (John Densmore), Kyle MacLachlan (Ray Manzarek), Kathleen Quinlan (Patricia Kennealy), Meg Ryan (Pamela Courson), Frank Whaley (Robby Krieger), Charlie Spradling (Makeup artist), Josh Evans (Bill Siddons), Crispin Glover (Andy Warhol), Kelly Hu (Dorothy), Billy Idol (Cat), Patricia Kennealy-Morrison (Celtic Pagan priestess), Michael Madsen (Tom Baker), Costas Mandylor (Italian Count), Debi Mazar (Whiskey girl)..
Durata: 140 minute
An: 1991
Gen: Biografic/Drama/Muzica

Filmul – The Doors
Este urmarita viata lui Morrison de la inceputurile carierei sale de student la actorie in Los Angeles, pana la moartea acestuia in 1971, la Paris, in urma unei supadoze. Jim Morrison, extraordinar interpretat de Val Kilmer, este obsedat de ideea mortii. Pe masura ce celebritatea grupului creste, obsesia lui Morrison devine din ce in ce mai acuta, in ciuda eforturilor facute de sotia sa Pamela Courson (Meg Ryan). Morrison se afunda in alcool, droguri si relatii sexuale foarte ciudate.
Filmul îl prezintă pe Morrison ca simbol al muzicii rock and roll, contraculturii și al consumului de droguri recreațional de la sfârșitul anilor ’60. Însă în prezentarea lui Morrison se regăsesc și alcoolismul său, interesul în drogurile halucinogene sau obsesia sa față de moarte.

The Doors (1991) subtitrat

About the Author