Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Wed, Jun 27th, 2018

Film – Therese Raquin (1953) Simone Signoret, Raf Vallone, Jacques Duby

Therese Raquin

poster Therese Raquin (1953)Thérèse Raquin, dramă, coproducție franco-italiană, regia Marcel Carné.
În rolurile principale: Simone Signoret, Raf Vallone, Jacques Duby.
Filmul Therese Raquin (1953) se bazează pe romanul Therese Raquin, scris de Émile Zola.

Caseta film Thérèse Raquin
Titlul original: Thérèse Raquin
Titlul alternativ: The Adultress / Teresa Raquin / Тереза Ракен
Regia: Marcel Carné
Scenariul: Marcel Carné, Charles Spaak, Émile Zola
Distributia: Simone Signoret (Thérèse Raquin), Raf Vallone (Laurent LeClaire), Jacques Duby (Camille Raquin), Maria Pia Casilio, Marcel André, Martial Rèbe, Paul Frankeur
Durata: 102 minute
An: 1953
Gen: Crima/Drama/Romantic

Filmul – Therese Raquin
Thérèse Raquin este obligată de viață să se căsătorească cu un bărbat pe care nu-l iubea, Camille Raquin. Într-o zi, destinul îi scoate în față un tânăr motociclist, Laurent, pe care ajunge să îl cunoască, se îndrăgostește de el și devin amanți. Dragostea lor este atât de pasională și tulburătoare încât plănuiesc împreună să-l omoare pe soțul femeii. După comiterea crimei intervine martorul și din acest punct începe acțiunea filmului, infernul plin de violenţă, injurii şi chinuri provocate de chipul celui mort.Thérèse și Laurent nu pot dormi, nu pot respira, nu pot trăi coplesiți de remușcări. Cei doi aruncă vina unul pe celălalt pentru moartea lui Camille, se trezesc dintr-o dată în fața ororii unei nelegiuiri care-i desparte sub ochii unei bătrâne mame paralizate, care îi iubea la fel de mult ca pe fiul mort și le propune chiar să se căsătorească. Totul se transformă în calvar când apare martorul care va încerca să profite din această tragedie, sustragând bani vinovaților. Dar martorul, Riton, cinic și emotionant în exigența sa mediocră schimbă destinul celor doi criminali.

Therese Raquin (1953) subtitrat