Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sun, Jun 2nd, 2019

Film – Toba – The Drum (1938) Sabu, Raymond Massey, Roger Livesey

poster The Drum (1938)The Drum, aventură război, film Marea Britanie, regia Zoltan Korda.
În rolurile principale: Sabu, Raymond Massey, Roger Livesey.
În timpul Imperiului britanic din India, căpitanul Carruthers lucrează sub acoperire pentru a urmări transporturile de arme de la frontiera nord-vestică a Indiei.
(actuala granita intre Pakistan si Afghanistan)
El se teme ca o revoltă pe scară largă ar putea să se producă.
Pentru a împiedica acest lucru, guvernatorul britanic semnează un tratat cu domnitorul prietenos și iubitor de pace al lui Tokot, un regat cheie în regiune.
Între timp, fiul regelui, prințul Azim, se împrietenește cu Carruthers și cu un tobosar britanic, Bill Holder, care îl învață cum să cânte la instrument..

Caseta film The Drum
Titlul original: The Drum
Regia: Zoltan Korda
Scenariul: A. E. W. Mason, Lajos Bíró, Arthur Wimperis, Patrick Kirwan, Hugh Gray
Distributia: Sabu Dastagir (Prince Azim), Raymond Massey (Prince Ghul), Roger Livesey (Captain Carruthers), Valerie Hobson (Mrs Carruthers), David Tree (Lieutenant Escott), Desmond Tester (Bill Holder), Francis L. Sullivan (Governor), Archibald Batty (Major Bond), Frederick Culley (Dr Murphy), Amid Taftazani (Mohammed Khan, a loyal leader tortured by Ghul), Lawrence Baskcomb (Zarullah), Roy Emerton (Wafadar)..
Durata: 104 minute
An: 1938
Gen: Aventura/Razboi

Filmul – Toba
..Cu toate acestea, fratele regelui, prințul Ghul, îl asasineaza pe rege și uzurpa tronul. Azim scapă de o soartă similară datorită celor doi servitori loiali.
Ei se ascund în Peshawar, unde se află britanicii.
Când unul dintre oamenii lui Ghul ii găsește și încearcă să-l omoare pe prinț, Azim este salvat de soția lui Carruthers. Deși îi este oferit sanctuarul, Azim refuză, crezând că este mai sigur să rămână ascuns în mijlocul propriului popor.
Carruthers este apoi trimis să negocieze cu Ghul, care se preface că vrea să onoreze tratatul.
În realitate, Ghul este creierul din spatele răzvrătirii. El plănuiește să-l ucidă pe Carruthers și detașamentul său de oameni în ultima zi a unui festival pentru a semnala începutul revoltei.

Toba – The Drum (1938) subtitrat