Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Fri, Oct 27th, 2017

Film – Traseul morții – Wolf Creek (2005)

Traseul morții

Craterul meteoritic
wolfe creek crater

Craterul Wolf Creek
Wolfe Creek Crater este un crater de impact meteoritic, in vestul Australiei. Se ajunge la el pe soseaua Tanami , mergand 150 Km sud de orasul Halls Creek. Wolf Creek se afla in centrul Parcului National Wolf Creek. Craterul are aprox. 875 metri diametru si 60 metri adancime si se estimeaza ca greutatea meteoritului care l-a format a fost in jur de 50.000 tone. S-a calculat ca impactul s-ar fi produs in urma cu 300.000 ani (in Pleistocen); viteza de impact fiind cam de 15Km/secunda (54.000Km/ora!)
Un numar de alti mici meteoriti din oxid de fier, de forma rotunda, unii in greutate de 250 Kg, au fost gasiti in jurul zonei de impact.
Kandimalal este numele pe care l-au dat localnicii aborigeni acestui crater. Aborigenii au propria lor versiune despre formarea craterului, ei vorbesc despre doi serpi de curcubeu care ar fi traversat desertul, Kandimalal fiind locul unde unul din serpi a iesit din pamant.

Denumirea actuala de Wolfe Creek, vine de la Robert Wolfe – un prospector, care a intemeiat in apropiere orasul Halls Creek in perioada goanei dupa aur din Australia.


Wolf-Creek-posterCaseta film Wolf Creek
Titlul original: Wolf Creek
Regia: Greg Mclean
Scenariul: Greg Mclean
Distributia: Peter Alchin (Police Officer),John Jarratt (Mick Taylor), Cassandra Magrath(Liz Hunter), Andy McPhee (Bazza), Kestie Morassi (Kristy Earl), Guy Petersen (Swedish Backpacker) , Nathan Phillips (Ben Mitchell)
Durata: 104 minute
An: 2005
Gen: Aventura/Horror/Thriller

Filmul – Traseul morții
Ben, Lizzie si Kristy sunt trei prieteni care, dupa o noapte in care s-au distrat si au sarbatorit, se indreapta cu masina spre parcul national Wolf Creek, unde planuiesc sa continue petrecerea. Ajunsi acolo, ei viziteaza parcul, dar cand se intorc descopera ca bateria masinii este moarta si raman blocati in pustietate. Ajutorul vine din partea lui Mick, un om din imprejurimi care se nimereste sa fie acolo. Mick se ofera sa le repare masina si ii invita la el. Recunoscatori pentru ajutorul oferit, Ben, Lizzie si Kristy ii multumesc strainului, dar in scurt timp adorm in jurul focului. Dimineata, cei trei se gasesc legati, drogati si separati unul de altul si isi dau seama ca Mick nu este nici pe departe un tip placut.

Traseul morții – Wolf Creek (2005) subtitrat